Peksmine tõi kriminaalkaristuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus karistas teisipäeval, 20. märtsil tingimisi vangistusega meest, kes süüdistuse järgi joomakaaslasele peksmisega raskeid vigastusi tekitas.

Kohus mõistis 33aastase Mihhail Vorobetsi süüdi eluohtlike tervisekahjustuste tekitamises ning määras talle lühimenetluse korras kaheksakuulise vangistuse. Sellest kolm päeva viibis mees eeluurimisel trellide taga, ülejäänud karistusaja peab aga kandma tingimisi kaheaastase katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus Vorobetsilt sundrahaks, kaitsjatasu katteks ning menetluskulude hüvitamiseks välja veidi üle 1030 euro.

Süüdistuse järgi tungis Vorobets mullu 5. juunil Valgas alkoholi pruukides kallale joomakaaslasele, kelle paiskas esmalt pikali ning jätkas siis peksmist.

Kui BNS teatas eelmisel nädalal, et meedikutel õnnestus kannatanu elu päästa, siis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm kinnitas Valgamaalasele, et pärast süüdistuses kirjeldatud peksmist kannatanule kiirabi ei kutsutudki.

"Kümme päeva hiljem läks kannatanu teise isiku elukohta, kus aitas viimasel tapeeti panna. Pärast külmkapi lükkamist hakkas kannatanul halb ning talle kutsuti kiirabi. Kannatanu suri pisut enam kui tunni aja pärast kiirabi poolt haiglassetoimetamist seal,» selgitas Tamm.

Ohvri õde, kes Valgamaalasega ühendust võttis, aga kinnitas, et ohver suri kiirabiautos ning omaksed on veendunud, et surma põhjustasid peksmise tagajärjel saadud vigastused. Seetõttu tekitas neis meelehärmi ka maakohtu otsus.

Omaste kinnitusel ei saa ka öelda, nagu oleks olnud ohver peksja joomakaaslane. Krista Tamm kinnitas aga, et surmale vahetumalt eelnenud sündmuste kohta ei ole rohkem teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles