Ratturid sõitsid tulevikku ja tagasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rattaöö tõi Tõrva valla teedele pedaalima pea võrdselt mehi ja naisi.
Rattaöö tõi Tõrva valla teedele pedaalima pea võrdselt mehi ja naisi. Foto: Egon Bogdanov/Tõrva vallavalitsus

Tõrva Tule-Päevade traditsiooniline Rattaöö sai sel korral teoks festivali esimesel õhtupoolikul ning tõi sõidurõõmu nautima 285 ratturit.

Sõit algas õhtul kell kümme. Suund võeti Tartu poole ja rattureid turvas vilkurite helkides politseiautoga piirkonnapolitseinik Sander Karu, andis teada Tõrva vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Sokk.

Tõrva naiskodukaitsjad aitasid kogu teekonna vältel korraldada teeületusi turvaliselt. Ürituse alguses sai välja kuulutatud teekond tulevikku ja tagasi. Kalme küla, kuhu rattasõidu esimene pool ratturid viis, on tuntud ka nimega Tulevik, seega toimuski sõit Tulevikku ja tagasi.

Ratturite keskmine vanus oli 28,4 aastat, vanim oli 74-aastane ja noorim vaid kolme kuu vanune Asthor, kes magas isa ratta taga jalgrattakärus magusat und.

Rattaöö eestvedaja, Tõrva valla spordi- ja rahvatervise spetsialist Tiina Neumann sõnas, et sõit kulges hästi. «Kui esimene kilomeeter sõideti asfaldil, siis edasi kulgesime kruusateel, kus sai harjutada ratta valitsemist. Kõik olid hästi valmistunud: märgata oli hulganisti helkurveste ja lisatulesid ratastel,» rääkis Neumann ning lisas, et tuttavaid nägusid oli palju. «Mõnigi neist on teinud kaasa kõik varasemadki Rattaööd ning nende rattaraamid on kleepsudest kirjud.»

Tänavuse sõidu pikkus oli 12 kilomeetrit, viimased kilomeetrid sõideti Tõrva linnatänavatel. Sõidu lõpetas aplaus ja rattakellade helin, kui kogu seltskond oli jõudnud koguneda keskväljakule. Oodata jäi veel loosiauhindade väljahõikamist.

Ratturite keskmine vanus oli 28,4 aastat, vanim oli 74-aastane ja noorim vaid kolme kuu vanune Asthor, kes magas isa ratta taga jalgrattakärus magusat und. Kuni 16-aastaseid noori rattureid oli rajal 109. Taas kord oli naisi sõitmas veidi enam kui mehi, vastavalt 144 ja 141.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles