Lapsed õpivad Valgemetsas ohtudega toime tulema

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Laagri avas päästeameti juht Margo Klaos.
Laagri avas päästeameti juht Margo Klaos. Foto: Päästeamet

Põlvamaal Valgemetsas algas eile päästeala noortelaager, kuhu tulid kokku vabatahtlike päästekomandode juures tegutsevates päästeringides õppinud 7–15-aastased noored. Nädala jooksul täiendab 200 noort oma ohutusalaseid teadmisi, et osata neid tavaelus ettetulevates olukordades ära kasutada.

Noortelaagri ühe korraldaja, päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Mikko Virkala sõnul keskendutakse sel aastal eelkõige elanikkonnakaitsele ja hädaolukordadeks valmisolekule. «See tähendab, et edaspidi oskavad osalejad veelgi paremini ära tunda ja ennetada riske, samuti tulevad need noored hästi toime ohuolukorras,» sõnas Virkala.

Pika traditsiooniga noortelaagri eesmärk ongi noorte kaudu tervet ühiskonda turvalise paigana hoida. «Needsamad lapsed ja noored, kes on õppinud ohte ära tundma ja ennetama, muudavad ka oma elukeskkonna ohutumaks. Vähe sellest, nad võtavad õpitu ja kogetu endaga ellu kaasa, muutes eneselegi teadmata Eesti turvalisemaks ja paremaks elupaigaks,» rääkis Virkala

Laagri avapäeval käis noori tervitamas ka siseminister Lauri Läänemets, kelle sõnul on selliste ürituste korraldamine oluline kogu ühiskonna vaatest.

«Lapsed ja noored, kes päästeameti laagris uusi teadmisi saavad, võtavad need koju kaasa ja õpetavad ka oma vanemaid kriisideks paremini valmis olema. Elanikkonnakaitse vaatest annab laager hindamatu panuse meie kõigi turvalisusesse, sest noored saavad ka eri olukordi läbi mängida ja teooria kõrval praktilisi kogemusi,» ütles Läänemets.

Laagri viis päeva on igaüks ise teemaga: terepäev, teemapäev «Terves kehas terve vaim», hädaolukorraks valmistumise päev, demopäev ning spordipäev, kus tutvutakse tuletõrjespordi telgitagustega ning proovitakse kõik praktikas ka ise järele.

Päästeala noortelaager leidis esimest korda aset 2002. aastal ning seda korraldab 60 vabatahtlikku päästeala spetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles