Räpina ümbruses ja Võhandu kallastel hakkavad saed undama

Martin Erik Maripuu
, suvereporter
Copy
Põlvamaa metskonna metsaülema Tiit Timbergi sõnul on plaanitud raiete eesmärk eemaldada metsatukkadest kuivanud puud.
Põlvamaa metskonna metsaülema Tiit Timbergi sõnul on plaanitud raiete eesmärk eemaldada metsatukkadest kuivanud puud. Foto: Mati Määrits

Räpina vallas hakkavad peagi saed undama. Riigimetsa majandamise keskus (RMK) plaanib augustis ja septembris raiuda metsi Võhandu jõe kallaste kaljupealsetel ja Räpina linna ümbruses. Tegemist on niinimetatud KAH-alade ehk kõrgendatud avaliku huviga aladega.

Võhandu kaljupealsel on sanitaarraie ulatus 1,1 hektarit, Räpina vallas asuvas Sillapää metsas 4,4 hektarit ja Räpina linna servas hõlmavad sanitaarraied eri lõikudes 1,6, 1,9, 2,7 ja 3 hektarit.

Eesti looduskaitse seltsi Räpina osakonna liige Deivi Org oli Räpina kandis plaanitud raiete suhtes kriitiline. Tema sõnul on intensiivsel metsamajandamisel kohalikule kogukonnale ja elustikule suur mõju. Ta tõi välja, et 2018. aastal, kui oli tselluloositehase vastane liikumine, oli Räpina kandis üle kolmesaja inimese, kes intensiivse metsamajandamise vastu olid. Oru sõnul aga inimeste protestijaks ühel hetkel raugeb, sest töö ja muu elu nõuavad oma aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles