Maanteemuuseum möllab sel laupäeval üheksakümnendate rütmis

LEPM
Copy
Maanteemuuseumi sünnipäeva paraad 2022. aastal.
Maanteemuuseumi sünnipäeva paraad 2022. aastal. Foto: Reigo Teervalt

Suvemelu on täies hoos ja sellest saab osa ka järgmisel nädalavahetusel, kui traditsiooniliselt tähistab taasiseseisvumise aegses rütmis sünnipäeva Põlvamaa turismipärliks kujunenud Eesti Maanteemuuseum.

Sel aastal toimub pidu taasiseseisvumise aegses võtmes, kus keskmes püüd taasluua 1990. aastate autoturu sigin-sagin, pakkuda suhkruvatti ja suuri seebimulle, ponisõitu, proovida orienteerumissporti ja palju muud põnevat. Sünnipäevatraditsiooni juurde kuulub ka vanasõidukiteklubi paraad.

Pealelõunaks jõuab pidu kulminatsioonini, kus üles astub ekstra muuseumi sünnipäevaks kokku tulev bänd Nineties Coming Back ülitegusa tippmuusiku Siim Aimla juhendamisel ning kus solistidena astuvad üles Saara Nüganen, Kalle Sepp, Ott Raidmets ja Swinging Sisters. Uusvanas kuues kõlavad tollased hittlood, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta.

Sünnipäeval on loomulikult avatud kogu meie ekspositsioon, kus tänavu lausa kaks temaatilist väljapanekut lisaks – rallispordiajaloo näitus „Kuplid, kruusatolm ja kurvid: autoralli suurvõistlused Lõuna-Eesti teedel“ ning ajastukrooniku ja fotograafi Kaarel Tigase fotonäitus „Peateelt maha: romude rahula“. Viimane näitus haakub sisuliselt väga hästi nii meie sünnipäevapeo ajarännaku kui ka käimasoleva debatiga autoregistris olevate fantoomautode üle.

Tuleb veel ära märkida, et seda kõike saab nautida kõigest muuseumipileti hinnaga, mis on üks soodsamaid terves Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles