Kukkumine võttis šansi EM-tiitli eest võidelda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karel Kutsar esimese sõidu võitjana
Karel Kutsar esimese sõidu võitjana Foto: MXGP

Belgias Lommeli krossirajal peeti EMX Open klassi Euroopa meistrivõistlused. Avasõidu võitja Karel Kutsari kukkumine teise sõidu stardis võttis talt võimaluse tiitli eest võidelda.

Open klassis oli Belgias kohal neli meie sõitjat. Ajasõidus tegi neist parima tulemuse Gert Krestinov, sõites välja viienda ringiaja. Võrumaalane Karel Kutsar oli seitsmeteistkümnes, põlvamaalne Andero Lusbo kahekümne kaheksas ja Võrumaa mees Kaarel Tilk kolmekümne viies.

Esimeses võistlussõidus võttis Kutsar avakurvi järel sisse kolmanda koha. Teisel ringil tõusis ta teiseks ja peagi ka liidriks. Järgnevalt suutis ta jälitajatega ka kümnesekundilise edumaa sisse teha. Võrumaalane suutis hea hooga lõpuni tulla ning võitis avasõidu.

Gert Krestinovil õnnestus lõpuks kuuendale kohale tõusta. Lusbo lõpetas sõidu 16. kohal ja Tilk 20. kohal.

Teises võistlussõidus sai Kutsar hea lähte ja jõudis avakurvi esimeste seas. Konkurendid aga sõitsid ta pikali ja sellega olid lootused tiitlivõiduks kadunud. Kutsar pidi veel ka uute prillide järel käima ning alustas tagaajamist viimaselt kohalt. Kiiret sõitu tehes jõudis ta küll esimese kahekümne sisse, kuid siis kukkus uuesti, misjärel lahkus rajalt.

Krestinovgi ei pääsenud kukkumisest. Siiski suutis ta 12. kohal lõpetada. Kaarel Tilk tuli finišisse 28. kohal, Andero Lusbo pidi rikke tõttu katkestama.

Kokkuvõttes teenis Krestinov seitsmenda koha. Samade punktidega jäi Kutsar kaheksandaks. Lusbo tuli 20. kohale ja Tilk 25. kohale.

Lommelis toimus ka EMX125 klassi seitsmes etapp. Eesti sõitjatest pääsesid põhisõitudesse Richard Paat ja Sõmerpalu motoklubi noormees Sebastian Leok. Oma kvalifikatsioonigrupis oli Paat kuueteistkümnes ja Leok kaheksateistkümnes.

Esimene võistlussõit Paadil ja Leokil ei õnnestunud. Paat katkestas sõidu ja sai kirja 39. koha. Leok oli stardi järel viimaste seas, lõpuks õnnestus tal tõusta 23. kohale.

Teises sõidus tegi Leok parema stardi ning tõusis teisel ringil 18. kohale. Enamiku sõidust näitas ta head kiirust ja suutis suuremaid vigu vältida ning tõusis neli ringi enne lõppu 14. kohale. Kahjuks jäi Leok kaks ringi enne lõppu 15. kohalt raja äärde ja hea tulemus jäi vormistamata. Paat jõudis finišisse 29. kohal.

Etapi kokkuvõttes sai Paat 34. ja Leok 37. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles