Roosiaia pidu kasvab festivaliks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo lausus, et varem on külastajad huvi tundnud roosiistikute soetamise vastu ning soovinud saada juhiseid, kuidas roosidest ka tooteid valmistada.
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo lausus, et varem on külastajad huvi tundnud roosiistikute soetamise vastu ning soovinud saada juhiseid, kuidas roosidest ka tooteid valmistada. Foto: Tiit Loim

Valgamaal Kaagjärve mõisas mitmel aastal korraldatud Roosiaia peo asemel on tänavu kavas terve päeva kestev Roosifestival. Mõisapreili sõnul on see eelsoojendus tuleval aastal peetavaks veelgi suuremaks ürituseks.

«Eelnevatel aastatel on roosiaiapidude külastajad huvi tundnud roosiistikute soetamise vastu ning soovinud saada juhiseid, kuidas roosidest ka tooteid valmistada. Seetõttu oleme sellel aastal huviliste soovidega arvestanud ning korraldanud ka laada ja õpitoad,» põhjendas festivali korraldamist mõisapreili Maritta Pillaroo.

Peo festivaliks kasvatamisel avaldasid mõju ka kultuuripealinna Tartu 2024 sündmused, millest Kaagjärve mõiski on osa võtmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles