Ülle Juht: maamärk kogub populaarsust

, Mulgi elamuskeskuse juht
Copy
Ülle Juhil käib Valga kultuurikeskuse direktori ametis praegu 11. aasta. Peagi lahkub ta Mulgi elamuskeskust juhtima, kuid ütleb, et piirilinna kultuurielu pärast pole põhjust muretseda – meeskond on tubli.
Ülle Juhil käib Valga kultuurikeskuse direktori ametis praegu 11. aasta. Peagi lahkub ta Mulgi elamuskeskust juhtima, kuid ütleb, et piirilinna kultuurielu pärast pole põhjust muretseda – meeskond on tubli. Foto: Tiit Loim

Mulgi elamuskeskus avati kevadel. See mõni kuu tegutsemist on olnud huvitav, sisutihe ja mitmekülgne. Elamuskeskuse vajalikkuses ei ole vaja kahelda. Moodne tänapäev ja auväärne ajalugu on lõimitud. Olen kuulnud, kui väga olid mulgid sellist keskust soovinud. Nüüd on see olemas: tõeline Mulgimaa maamärk.

Esimene märgiline sündmus siin oli suur Mulgi pidu, mis koondas meie õuele paar tuhat inimest. Pidu oli proovikivi ka vaid mõni nädal töötanud meeskonnale. Ladus koostöö tagas kordamineku. Saadud kogemused on väga vajalikud ja väärtuslikud. Lisaks nimetatud peole on elamuskeskuses aset leidnud ka mitu kontserti: Mulgi segakoori ja segakoori Riola ühiskontsert, Kristiina Ehini ja Silver Sepa jaanipäevakontsert ning Stefan ja Silvia Ilvese kontsert.

Keskuse huvitava, uuendusliku ja nutika ekspositsiooni on külastajad väga hästi vastu võtnud. Giidituurid on popid. Lisaks harivale sisule paeluvad külalisi tänapäevaga lõimitud ajalugu, pärimus, mulgi keel ja meel. Ekspositsioon toob külastajani põhjaliku ülevaate mulgi kultuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles