Omniva paigaldab tänavu ligi 40 uut pakiautomaati üle Eesti

LEPM
Copy
Omniva pakiautomaat ja postikuller
Omniva pakiautomaat ja postikuller Foto: Omniva

Omniva paigaldab sellel aastal kokku ligi 40 ja vahetab välja 49 vananenud pakiautomaati, et pakkuda kodulähedast ning kiiret pakiteenust üle Eesti. Aasta lõpuks kasvab pakiautomaatide arv ligi 370ni, moodustades üle riigi suurima ja laialdasema pakiautomaatide võrgustiku.

Omniva juhatuse liikme Kristi Undi sõnul paigaldatakse uusi pakiautomaate eelkõige väikeasulatesse, aga ka linnade kiiresti arenevatesse piirkondadesse. „Paigaldame enamik uusi pakiautomaate just neisse väiksematesse kohtadesse, kus seni pole pakiautomaate olnud. Lisaks laiendame pakiautomaatide võrgustikku linnade kasvava tiheasustusega linnaosades,“ ütles Kristi Unt. „Selleks teeme tihedat koostööd omavalitsustega ja arvestame nii kasvavaid pakimahte konkreetsetes (asu)kohtades kui ka kogukondade ettepanekuid.“

Pakiautomaatide paigaldamine toimub aasta jooksul mitmes etapis: üle poolte pakiautomaatidest on juba paigaldatud ja lähiajal ootab paigaldamist veel ligi 15 uut pakiautomaati. Uue pakiautomaadi said suve alguses näiteks Külitse, Tsooru, Mooste, Tilsi, Ramsi jt. Lähiajal saavad pakiautomaadi näiteks Hummuli, Mõniste ja Tallinna külje all sügisel avatav Luige keskus. Samal ajal toimub ka vananenud pakiautomaatide välja vahetamine uute vastu, juuli lõpu seisuga on ligi pooled tööd juba teostatud sh näiteks Räpinas, Paldiskis, Kärdlas, Tallinnas, Jõhvis jt kohtades. Peagi saavad uue põlvkonna pakiautomaadi vastu välja vahetatud ka mitmed Tallinnas paiknevad, aga ka näiteks Valga, Tapa, Narva, Saue ja Lihula pakiautomaadid.

„Pakisaatmine pakiautomaadi abil on järjest populaarsem ja eelistus seda kasutada on selgelt näha nii kasvavatest pakinumbritest kui omavalitsustega toimunud kohtumistelt saadud tagasisidest. Pakiautomaat toob e-kaubanduse laia tootevaliku ka väiksemasse kohta kohale. Ka eraisikud saadavad omavahel üha rohkem asju, toetades nii keskkonnasäästlikku ja jätkusuutlikku tarbimist, “ lisas Omniva pakiautomaatide osakonna juht Rauno Riiner.

„Pakiautomaate paigaldame koostöös omavalitsuste ja ka kohalike eraettevõtjatega piirkonna keskustesse, näiteks poodide, raamatukogude juurde ja teistesse käidavatesse kohtadesse,“ märkis Rauno Riiner. „Üha rohkem on näha trendi, et paki saatmine või kätte saamine ühendatakse teiste liikumiste, näiteks tööle või poodi minekuga. Nii saab säästa aega, aga ka keskkonda.“

Omnival on üle Baltikumi suurim pakiautomaatide võrgustik. Kokku on 1136 pakiautomaati, neist Eestis 349, Lätis 367 ja Leedus 420. Omniva pakiautomaadid paiknevad õues ja on 24h ligipääsetavad, mistõttu on neid mugav kasutada. Pakiautomaatide asukohad leiab ettevõtte kodulehe kaardirakendusest https://www.omniva.ee/abi/kaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles