Eesti Rahva Muuseumis anti üle Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
32. Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinna laureaadid Ellen Värv (vasakul) ja Urve Järg seismas Hurda kujuga Eesti Rahva Muuseumis.
32. Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinna laureaadid Ellen Värv (vasakul) ja Urve Järg seismas Hurda kujuga Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Eela Jää

Eesti Rahva Muuseumis anti 25. juulil üle 32. Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad, mille pälvisid etnoloog, ERMi koolitus- ja teabekeskuse juhataja Ellen Värv ja elupõline Põlvamaa õpetaja Urve Järg.

Auhinnatseremoonia peeti Jakob Hurda saali fuajees, mis oli väga tähenduslik. Suurmehe tähtsust meie kultuuriloos ja ERMi loomisel rõhutasid oma avasõnades ERMi direktor Kertu Saks ja Põlva abivallavanem Koit Nook. Tervituskõne pidas Eesti Lipu Seltsi juhatuse esimees Jüri Trei. Auhinnad andsid laureaatidele üle Koit Nook, Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduse Seltsi esimees Tiia Viilu ja juhatuse liige Janno Rüütle.

Ellen Värv kõneles sellest, kuidas suurepärase ajalooõpetaja suunamisel temast etnoloog sai ja loomulikult oma tööst, mille keskmeks on rõivastus, eeskätt rahvarõivad. Ellen Värv rõhutas, et juba neli suurt laulu- ja tantsupidu järjest on ERM Tallinnas väljas olnud oma telgiga ja andnud väga palju nõu rahvariiete kandmiseks. Urve Järg tänas talle omasel emotsionaalsel ja säraval kombel ning soovis kõigile kõike head. Viimast tegi ta võru keeles. Võru keele ja kultuuri õppe sisseseadmine koostöös Võru Instituudiga on olnud oluline tähis tema rohkem kui 60 aastat kestnud ja jätkuval pedagoogiteel. Meeleolu lõi Põlva Muusikakooli rahvamuusikakapell lõõtsamaestro Heino Tartese juhendamisel. Auhinnatseremooniat juhtis Janno Rüütle.

Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinda annab välja Jakob Hurda nimeline Põlva Rahvahariduse Selts, rahastajateks Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Põlvamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles