Teatri- ja lõõtsapäeva lõpetas simman

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Etendus ka krahv Bergist rääkiv lavatükk.
Etendus ka krahv Bergist rääkiv lavatükk. Foto: Krahvi Teater

Otepää vallas Presnikovi järve kaldal leidis aset Sangaste teatri- ja lõõtsapäev. Üritus algas teatrite dekoratsioonide ja rekvisiitide näituse avamisega. «Eksponeeriti üle neljakümne eseme,» rääkis üks korraldajatest Rene Raidsalu.

Lõõtspillikontserdil esinesid Jaan Pähno, Ülle Tomson, Rene ja Laura Raidsalu, Ander Alliksaar, Kalle Raidsalu, Aivar Tsimmer, Art Asi ja Andres Vahesalu. Kontserdi vaheajal korraldas Krahvi Teater humoorika tunnikontrolli, mille viisid läbi Meriliis Kukk ja Ülle Tomson.

Krahvi Teater esines ka naljasketšiga «Mitte ei mäleta» ja uue etendusega «Berg ja Pääsuke». Teater Tõrva Tilgad astus rahva ette etendusega «Relvaluba». LendTeater rõõmustas publikut «Linnavahejuttudega», esinesid teksti autorid ning näitlejad Aire Pajur ja Margus Möll.

Esines ka rahvatantsurühm Madli Eha Mandeli juhendamisel. «Tantsud olid väga hästi seatud. Sai kõvasti naerda. Samas tekkis isu ka ise nendega ühineda,» rääkis publiku seas olnud Merike.

Õhtul algas simman ansambli Lõõtsa Väntsutajad and Go saatel. Tants ja trall kestis südaööni.

Üks Tallinnast tulnud abielupaar rääkis, et nad olid spetsiaalselt selle ürituse pärast Sangastesse sõitnud. Nende sõnul oli kogu päev väga hästi organiseeritud, kuid eriti nautisid nad lõõtsakontserti. Samuti pakkus neile lusti simman.

«Tundus, et rahvas väga ootas sellist üritust, sest esimesed inimesed jõudsid kohale juba tund aega enne ametlikku algust,» nentis Rene Raidsalu. «Publiku nii suurt hulka ei osanud oodata isegi kõige optimistlikumas prognoosis.»

Organiseerimisel tegid suure töö ära ürituse toimumiskoha omanikud Enn ja Ülle Tomson koos hulga abilistega.

Järgmisel aastal toimub Sangaste teatri- ja lõõtsapäev juba kahepäevase üritusena ning ikka samas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles