Kuulsa pallaslase sugulased käisid kunstniku loomeradadel

Copy
13. juulil külastas Eduard Rüga näitust kunstniku USAs elava tütre Silja tütar Liisa-Kai oma perega. Pildil on nad koos näituse koostanud Enn Lillemetsa (vasakul) ja Tartu linnamuuseumi direktori Risto Lehistega.
13. juulil külastas Eduard Rüga näitust kunstniku USAs elava tütre Silja tütar Liisa-Kai oma perega. Pildil on nad koos näituse koostanud Enn Lillemetsa (vasakul) ja Tartu linnamuuseumi direktori Risto Lehistega. Foto: Mirjam Savisto/Tartu Linnaajaloo Muuseumid

Tartu linnamuuseumis saab uudistada Valgamaal sündinud ja Võrumaal elanud-töötanud pallaslase Eduard Rüga (1903–1997) loomingut. Sõjakeerises emigreerus Rüga välismaale ning elas kuni elu lõpuni USAs. Nüüd, juuli keskel külastas vanaisa sünnimaad ja nooruselinna Tartut tema New Yorgis elav tütretütar Liisa-Kai Shimapukuro oma perega.

Külalised USAst käisid koos Tartus elavate sugulastega vaatamas ka linnamuuseumis avatud näitust. Muuseumisse mindi pärast Raadil Vana-Jaani kalmistul puhkavate sugulaste kalmudel käimist.

«Mina hoolitsen onu pere kalmude eest Raadil,» selgitas Tartus elav Hele Lemetti, kes on Eduard Rüga vanema venna Karli tütar. Ta lisas, et onu põrm sängitati Rüga enda palvel kunstniku õpingutelinnas Tartus kalmistule 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles