Tõrva võõrustab üle-eestilist metsapäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esineb ka Karl-Erik Taukar Band.
Esineb ka Karl-Erik Taukar Band. Foto: Dmitri Kotjuh

Kogu pere metsapäev toob 26. augustil Tõrva keskväljakule kuhjaga metsatarkust ja huvitavat uudistamist. Eesti Erametsaliidu tegevjuhi Jaanus Auni sõnul tutvustatakse linnaelanikele metsa majandamist ning metsas tegutsejaid.

«Metsapäev toimub igal aastal mullu parima metsamajandaja tiitli saanud metsaomaniku kodumaakonna keskuses. Seekordne viib see üritus meid 2022. aastal tiitli saanud Andrus Niidu kodumaakonda,» selgitas Aun. Ta lisas, et Valgamaal on metsamajandajate ring mitmekesine ning metsa- ja puidutööstus olulisel kohal.

«Programm on mitmekesine ja põnev. Soovime pakkuda midagi nii väikeste lastega peredele kui ka erialaselt metsaomanikele. Oma tegemisi tutvustavad metsaga seotud organisatsioonid, toimuvad töötoad ja miniloengud, kohal on võimas metsatehnika,» rääkis Aun.

Meelahutust loovad tasuta kontserdiga Jarek Kasar ja Karl-Erik Taukar Band.

Keskkonnaagentuur tutvustab uut loodusvaatluste nutirakendust, mille abil looduses liikudes saab nii mõndagi vaadelda ja avastada. Peale selle ootab lapsi puude tundmaõppimise retk.

Eesti maaülikool toob selleks päevaks Tõrva aga retrobussi, millega kunagi veeti Järvseljal metsandustudengeid. Samuti panevad nad keskväljakule üles puiduväärindamise minilabori ning valgusmikroskoobid, mille all võimalik vaadelda nii mitmesuguseid haigus­tekitajaid kui ka kurikuulsat kahjurit kuuse-kooreüraskit.

Tõrva keskväljakul leiavad ühtlasi aset ka Eesti meistrivõistlused raiespordis ning samuti on võimalus osaleda ekskursioonil mulluse parima metsamajandaja Andrus Niidu metsa.

Kuulutatakse välja ka järjekordse metsamajandajate konkursi tulemused, kus selgub tänavune parim metsamajandaja. Konkursil tunnustab Eesti Erametsaliit ka teisi tublisid metsaomanikke, kes majandavad oma metsa heaperemehelikult ning kooskõlas loodusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles