Kaitseminister Hanno Pevkur: Võrus olev liitlasvägi kasvab pataljoni suuruseks (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Sel nädalal Valgamaad külastanud kaitseministri Hanno Pevkuri sõnul on Eesti julgeolek viimase 12 kuu jooksul mitme asjaolu koosmõjul paranenud.
Sel nädalal Valgamaad külastanud kaitseministri Hanno Pevkuri sõnul on Eesti julgeolek viimase 12 kuu jooksul mitme asjaolu koosmõjul paranenud. Foto: Arved Breidaks

Järgmisel nädalal peaks algama Võru lähistele Tsiatsungõlmaale Nursipalu vastuvõtulinnaku ehitus, kuhu aasta lõpus paigutatakse praegu Taara linnakus konteinerites elavad USA sõdurid. Liitlasüksus peaks Võrumaal praegusega võrreldes kasvama kahekordseks.

Kaheksa kuud on möödas õhtust Tsooru rahvamajas, mil avalikustati Nursipalu harjutusala laiendamisplaan. Praeguseni ei ole aga valitsuse otsust, et harjutusala laiendama hakata. Kuhu see on jäänud?

Me lubasime, et ei tee valitsuse otsust enne, kui Natura eelhindamine on tehtud ja teame, kui palju me keskkonnamõjusid peame hindama. Erinevad mõjuhinnangu analüüsid on jätkuvalt töös. Oleme oma partneritel palunud neid täpsustada ja praegu paistab, et tänu nendele täpsustustele lükkub meil ajakava natuke edasi. Esialgne plaan oli hiljemalt septembri alguses sellega valitsusse jõuda, aga praegu tundub, et äkki üks kuukene tuleb otsa. Natura eelhindamine tuleb ära teha, enne ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles