GALERII Võru Lastefestival sai hoo sisse maskottide paraadiga

Copy

Täna hommikul kell 10 algas Võrus Tamula rannas Võru lastefestival, mis kestab pühapäeva õhtupoolikuni. Hoolimata sellest, et hommik oli sompus ja kohati sajune, oli Tamula randa avamisele tulnud sadu inimesi.

Võru lastefestival toimub juba kuuendat aastat, linn täitub erinevate lastele ja noortele mõeldud tegevusaladega ning isegi linnavõim antakse sümboolselt lastele üle.

Festivali programmist leiab nii teatri-, tantsu- kui ka mustkunstietendusi, välikino ja töötoad. Samuti on lastele mitmeid atraktsioone batuutidest köielaskumisteni.

Hommik algaski maskottide paraadiga, kus lapsed said tutvust teha erinevate tegelastega ning julgemad said kaela proovida ka Võru linnapea valitsusketti.

Festivali ajal on Võrus sõitmas ka lastele mõeldud rongike. Küsisimegi just rongilt tulnud festivali projektijuhilt Kristi Valsilt, et millega täpsemalt tegu.

«See rong sõidab mööda festivali melu,» kirjeldas Vals. Tõepoolest, rongi marsruut ühendab festivali eri alasid, tehes tiiru fantaasiahoovis, möödudes müstilisest filmimajast, Kreutzwaldi pargist ning tulles tagasi mööda Tamula ranna promenaadi, otse festivali keskmesse.

Valsi sõnul sai lastefestivali korraldamise idee alguse kuus aastat tagasi, kui linnapea initsiatiivil tekkis soov pöörata rohkem tähelepanu laste-ja noortesõbralikule linnakeskkonnale. «Miks peavad lapsed minema igal aastal kuskile kaugele lõbustusparkidesse, et lustida, kui tegelikult oleks võimalik see kõik üheks nädalavahetuseks kokku tuua siia kaunisse Võru linna. Seda nii meie oma lastele, kui ka kõikidele teistele üle Eesti.»

Vals ütles, et nad tahavad festivalil pakkuda lastele juba tuttavaid muinasjutu- ja filmitegelasi Lõuna-Eesti koduses keskkonnas. Festivali korraldajad ei pelga tuleviku osas ka suurelt unistada. «Me oleme unistanud, et miks ei võiks ühel hetkel olla tükike Muumimaad või Disneylandi siin festivalil, Võrus.»

Lastefestival on korraldajate sõnul nii kohalike kui ka kaugema kandi rahva poolt soojalt vastu võetud. Festivali turundusjuht Marianne Mett ütles, et festivalile tuleb peresid üle terve Eesti.

Kui põhilisse korraldusmeeskonda kuulub umbes 25 inimest, siis vabatahtlikena on lastele toreda nädalavahetuse korraldamisele õla alla pannud tunduvalt rohkem inimesi. «Võib ikka julgelt öelda kuskil 400 inimest on selle festivali korraldamisega seotud,» tõi Mett näite festivali suurusest.

Valsi sõnul nad tõsiselt naudivad meeskonnaga selle ürituse korraldamist. «Palju on ametnikke ju meeskonnas, see on see koht, kus me saame ennast lõpuks mõnusalt ja vabalt tunda, koos oma lastega tänavale lustima tulla ja näha seda melu, kui lastel silmad säravad, kuulda neid rõõmsaid kilkeid ja naeru – see on suur rõõm meile,» kirjeldas ta meeskonna tundeid.

Kõige populaarsemaks sündmuseks kahepäevase festivali programmis peavad nii Vals kui Mett õhtust koguperekontserti, sest see on tasuta ja seal on alati olnud palju rahvast. Samas nendivad nad, et keeruline on midagi konkreetselt välja tuua, sest laste seas on väga populaarsed ka välikino, teater, miniloomaaed ning seikluste ja atraktsioonide park. Rahvast jagub nende sõnul igale poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles