Antsla vallas toimub Eesti looduse päeva puhul kaks matka

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
RMK korraldab Eesti looduse päeva raames matkasid
RMK korraldab Eesti looduse päeva raames matkasid Foto: Antsla vallavalitsus

RMK korraldab Eesti looduse päeva puhul Antsla vallas kaks matka.

Laupäeval 12. augustil kell 12 toimub matk, mis räägib inimese ja tema tegemistest Karula küngastel, järvedel ning metsades läbi aegade.

Loodust ja pärandkultuuri tutvustav retk Karula rahvuspargis. Alustame oma teekonda Ähijärve külas, RMK külastuskeskuse juurest ja teeme autodega väikese tiiru lähikülades. Kõneleme siin elanud ühest Eesti tuntuimast ravitsejast Kaika Lainest, kaeme kaunist Kaika kuplistikku, kirikut, kalmistut ja endist koolimaja.

Põikame sisse Mähkli külla, kuulmaks selle kandi suurkujude lugusid ja imetlemaks sealseid maastikke. Retke lõpetame Ähijärvel.  Retke pikkus 2-3 km, kestus 3 tundi.

Teisipäeval 15. augustil kell 15 toimub soorekt, pikkusega 3 km ja kestusega 2 tundi.

RMK looduskaitsespetsialisti Priit Voolaiu eestvedamisel saab minna uurima, milliseid töid on tehtud Ess-soos, et kunagisest hüljatud freesturbaalast saaks taas soo. Lisaks kuivenduskraavide sulgemisele ja turbaväljakute tasandamisele külvati Ess-soos ka turbasammalt ning saame näha, kuidas see õnnestus. Saame teada ka, mida teadlased Ess-soos uurivad ning räägime erinevatest lahendusest, millega freesväljakut taastati, et hinnata aja jooksul meie oludesse kõige paremini sobivaid meetodeid.

Rohkem infot metakde kohta leiad loodusegakoos.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles