Võrumaa kutsehariduskeskus muudab nime

LEPM
Copy
Võrumaa kutsehariduskeskuse direktori Eveli Kuklase tõdemusel ei katnud senine nimi enam ammu õppeasutuse tegelikku sisu.
Võrumaa kutsehariduskeskuse direktori Eveli Kuklase tõdemusel ei katnud senine nimi enam ammu õppeasutuse tegelikku sisu. Foto: Arvo Meeks

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas  allkirjastas määruse Võrumaa kutsehariduskeskuse põhimääruse muutmiseks, millega kooli uueks nimeks saab Võrumaa haridus- ja tehnoloogiakeskus. Kasutusele võetakse ka lühinimi Ewers.

Lisaks nimemuutusele läbib kool ka põhjalikuma brändiuuenduse. Ametliku nimekuju kõrval võetakse kasutusele lühinimi Ewers, mis asendab praegu kasutatavat akronüümi VKHK ning on igapäevaseks kasutuseks suupärasem. Samuti muutub kooli visuaalne ja sõnumiline identiteet.

Nimemuutmise ettepaneku tegi ministrile kooli nõukogu. „Kooli senine nimi ei katnud enam ammu meie tegelikku sisu. Lisaks kutseõppele pakume ju ka täiskasvanutele üldharidusõpet, viime läbi suures mahus täienduskoolitusi, teeme koostööd põhikoolide, gümnaasiumite ja kõrgkoolidega ning teenindame puidu- ja mööblitootmise sektorit kompetentsikeskusena,“ selgitas direktor Eveli Kuklane. „Lühidalt – Võrumaa kutsehariduskeskus jäi meile kitsaks. Uus nimi teeb nähtavamaks kooli rolli haridusvalikute ja -koostöö pakkujana regioonis“.

Suupärasema nimekujuna võtab kool kasutusele 19. sajandi alguses Väimela mõisas koduõpetajana töötanud ning hiljem 13 korral Tartu Ülikooli rektoriks valitud Johann Philipp Gustav Ewersi nime. Tegu on Eesti haridusloos olulise isikuga, kes oli Võrumaa kutsehariduskeskuse asukoha Väimelaga seotud kuni surmani. Võrumaa kutsehariduskeskuse side Ewersiga ei tulene siiski ainult asukohast, vaid ka Ewersi kantud väärtustest õpetajana. “Meie üheks keskseks väärtuseks on hoolivus, mida kanname edasi personaalse märkamise ja toetamise kaudu. Lähedus õpilastele ning lugupidamine nende suhtes on ka Võrumaa kutsehariduskeskuse õpetajaid ja püüdlusi kirjeldavad märksõnad. Ewersi nimi annab koolile suupärasema brändinime, võimaluse jutustada oma lugu ning aitab esile tuua Väimela piirkonna rikast ajalugu,“ selgitas Kuklane, lisades, et brändinimi EWERS jõudis koolini avaliku ideekonkursi raames.

Kooli muutunud nime, pildi- ja sõnumikeelt esitletakse kooliperele ja partneritele nimemuutuse jõustumisel, 1. septembril.

Võrumaa kutsehariduskeskus on kasvav tehnoloogiasuunaga kool, kus möödunud õppeaastal õppis ligemale 600 tasemeõppijat ning sama palju õppijaid läbis täienduskoolitusi. 2020. aastal alustati täiskasvanutele üldhariduse pakkumist. Mullu tõid Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilased koju Noore Meistri võistluse esikoha mehhatrooniku, mööblitisleri ning majutusteenindaja erialal. Ainsa kutsekoolina Eestis tegutseb Võrumaa kutsehariduskeskuse juures ka puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus. Kool kannab tänast nime aastast 1999, mil ühinesid Võru tööstustehnikum ja Väimela põllumajandustehnikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles