Tõrva kultuuripäevi jagub kahte nädalavahetusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teoks saab ka ekskursioon Holdre lossis asuvas Eesti klaverimuuseumis, mille viib läbi muuseumi eestvedaja Alo Põldmäe.
Teoks saab ka ekskursioon Holdre lossis asuvas Eesti klaverimuuseumis, mille viib läbi muuseumi eestvedaja Alo Põldmäe. Foto: Kristjan Teedema

Tõrva kirik-kammersaali kultuuripäevad toimuvad sel aastal 5.–6. ja 12.–13. augustil. Kavasse mahub nii väljasõite, kontserdielamusi kui ka huvitavaid kohtumisi.

Selle nädala laupäeval avatakse KEKi Coopi ehk Tõrviku kaupluse vastas oleval haljasalal mälestuspink kunagise Valga KEKi ehk kolhoosiehituskontori kauaaegsele juhatajale Helmut Pastarusele. Avamisel esinevad Tõrva meesansambel, rahvamuusik Ants Taul ja Lysi naisrühm.

Õhtul esineb Tõrva kirik-kammersaalis Andrus Rootsmäe, artistinimega InBoil. Ta on tuntud luuletaja ja muusik, ansamblite Jäääär ja InBoiler laulja, laulukirjutaja ning eestvedaja.

Järgmisel päeval on kavas kaks väljasõitu. Neist üks viib Pärnumaale Võiste puukooli, tutvumaks aedhortensiate ja rododendronite kasvatamisega. Kohapeal on võimalik istikuid ka kaasa osta.

Õhtul aga on väljasõit Tõrva kirik-kammersaali juurest Holdre lossi külastuskeskusesse. Alo Põldmäe juhendab seal ekskursiooni Eesti rahvuslikus klaverimuuseumis. Üritus jätkub hiljem kirik-kammersaalis, kus Alo Põldmäe räägib kammersaalis oleva Karl Saare klaveri lugu, Maie Koldits on aga valmis seadnud vanade nootide näituse. Klaveripalu esitavad Maie Koldits ja Alo Põldmäe.

12. augustil on kirik-kammersaalis segakoori Kosk kontsert «Hing, olgu siht sul taevas». Koori dirigent on Riho Ridbeck, klaveril Kersti Petermann. Õhtul aga saab sealsamas nautida Eva Eensaar-Tootseni kontserti «Minu laulud» ja plaadi «Maailma äär» esitlust. Eva Eensaar-Tootsen on näitleja, tõlkija, lauluõpetaja ja laulja. 2005. aastal andis ta koos Maria Petersoniga välja plaadi pealkirjaga «Laulud». Sellel suvel on valmis saamas esimene sooloplaat «Maailma äär», kus teeb kaasa flötist Krista Citra Joonas.

13. augustil on kammersaalis kokkusaamine sarjast «Juured: isad ja pojad». Külla tulevad zooloog Jüri Tõnisson, kes räägib aasta loomast lendoravast, ning tema poeg Taavi Tõnisson, kes jutustab näitleja elust, rõõmudest ja muredest.

Õhtul on aga sealsamas kontsert, kus esinevad sopran Pille Lill, viiulimängija Sigrid Kuulmann, tšellist Levi-Danel Mägila ning pianist Jaan Ots.

Lisaks sellele on ürituse toimumise ajal ning kokkuleppel võimalik imetleda mitmesuguseid näitusi, mis kirik-kammersaalis üleval. 

Teiste seas tuleb külla lavastaja ja näitleja Taavi Tõnisson koos zooloogist isa Jüri Tõnissoniga.
Teiste seas tuleb külla lavastaja ja näitleja Taavi Tõnisson koos zooloogist isa Jüri Tõnissoniga. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles