Värskas on suvelaagris Peipsi- ja Setomaa noored

LEPM
Copy
Värska talumuuseumis valmistavad noored üheskoos sõira ja proovivad kätt vanaaja töödes. Foto on illustratiivne.
Värska talumuuseumis valmistavad noored üheskoos sõira ja proovivad kätt vanaaja töödes. Foto on illustratiivne. Foto: Setomaa vallavalitsus

Värskas saavad teisipäevast reedeni kokku 24 Peipsi-ja Setomaa noort, et teha lähemat tutvust piirkonna kultuuri- ja looduspärandiga.

Nelja päeva jooksul teevad noored mitu väljasõitu: näiteks Peipsimaa muuseumisse Kasepääl, Kalevipoja kotta Kääpal, käivad loodusmatkadel ja laevareisil. Ühel hommikul kuulatakse linnulaulu ja püütakse tuvastada erinevaid liike - kuna linnud on varajased ärkajad, tuleb ka laagrilistel varem tõusta.

Laager on Värskas ning seetõttu on tähtsal kohal tutvumine seto kultuurilooga - talumuuseumis valmistatakse üheskoos sõira ja proovitakse kätt vanaaja töödes. 4. augustil osalevad kõik Seto Kuningriigi Latsipäival, mille avavad Setomaa ülembsootska ja noorsootska. Laagrilised osalevad seto keele ja muusika töötubades ja muudes latsipäiva tegemistes.

Seto-ja Peipsimaa kultuuripärandi projekti - Preserving Heritage - partnerid on Peipsi Koostöö Keskus ja Setomaa Liit. Lisaks suvekoolile töötatakse välja Peipsi- ja Setomaa audiolood koos loomekaartidega, korraldatakse sügisel pärimusõhtud ning pärimuskultuuri õpetamise metoodikate ja praktikate seminari. Ettevõtmise  laiem eesmärk on suurendada kogukondade koostööd pärandi säilitamisel ja edendada pärimuse tutvustamist eelkõige nooremale põvkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles