Põlvasse tuleb esimene linnasisene keskmise kiiruse mõõtmise lõik

BNS
Copy
Kesk tänava reguleerimata ülekäigurajal ületavad sõiduteed Põlva vallavanem 
Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman juhatuse liige Mart Suurkask.
Kesk tänava reguleerimata ülekäigurajal ületavad sõiduteed Põlva vallavanem Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman juhatuse liige Mart Suurkask. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Bercman Technologies ja Põlva vallavalitsus allkirjastasid lepingu nutitee rajamiseks Põlva linna, millega muu hulgas piloteeritakse linnasisest keskmise kiiruse mõõtmist.

Põlva nutitee hanke eesmärk on varustada Põlva Kesk ja osaliselt Jaama tänava ülekäigurajad nutikate liiklusmärkidega, suurendamaks jalakäijate ohutust. Lisaks on planeeritud nutitänavale Eesti esimene linnasisene keskmise kiiruse mõõtmise lõik, teatas Bercman börsile.

Põlva vallavanemal Martti Rõigasel on hea meel, et pärast mitmeid hanke vaidlustusi, erinevaid menetlusi ja pikki kohtuvaidluseid kuni riigikohtuni välja on lõpuks saabunud selgus. Ka Bercmani tegevjuht Mart Suurkask märkis, et ehkki hange võideti juba kuid tagasi, siis nüüd on lõpuks ka lepingul allkirjad all ja saab töödega alustada.

"Meie pakutud kontseptsioon sisaldab 14 Bercmani arendatud nutikat ülekäigurada. Neist neljal on keskmise kiiruse mõõtmise võimekus. Kirjeldatud ülekäiguradasid toetavad kaks muutuva teabega märki planeeritava tee alg- ja lõpp-punktides. Tööd on ette nähtud lõpetada aasta lõpuks," selgitas Suurkask.

Sõlmitud lepingu maksumus on koos käibemaksuga 167 980 eurot. Lepingu tähtaeg on viis kuud pärast lepingu sõlmimist. Töö tehakse ja kaasfinantseeritakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, toetuse saaja  on Põlva vallavalitsus ja rakendusüksus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles