Ihamaru võidutses külade mõõduvõtmisel

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Esimese koha pälvinud Ihamaru küla võistkond koos auhinnaks saadud adraga.
Esimese koha pälvinud Ihamaru küla võistkond koos auhinnaks saadud adraga. Foto: Erakogu

Kanepi valla küladevahelistel suvepäevadel pälvis üldvõidu Ihamaru küla.

Saverna külakeskuse platsil eelmisel nädalavahetusel toimunud mõõduvõtmisel oli kohal kolm aktiivset ja tegusat küla: Ihamaru, Erastvere ja Prangli. Võisteldi mitmel omapärasel alal.

Nahatöötoas tuli ära tunda metsloomade nahad ja tööriistade töötoas pidi teadma vanaaegseid tööriistu ja vahendeid. Ravimtaimede töötoas oli vaja ära tunda taimi, mis kasvavad Põlvamaal Kanepi vallas võistlejate kodude ümbruses. Rahvariide töötoas pidi leidma anagrammidest Vana-Võromaa kihelkondade nimetused ning panema neile juurde õige rahvariide.

Jalgpallis oli vaja teha minuti jooksul täpsuslööke, lastel tuli aja peale läbida takistusrada, meeskondlikult pidi ette võtma naela löömise teatevõistluse ning ajusid ragistati Kanepi valla ajaloo viktoriinis.

Kokkuvõttes selgus, et Ihamaru sai 58, Erastvere 45,5 ning Prangli 37 punkti.

Võidumeeskond koosnes kolmest perest: Rammul, Seeme ja Kährik ehk Raul, Piret, Oskar ja Harald Rammul, Andrus ja Helean Seeme, Rasmus ja Tanel Kährik ning Triinu Vares.

«Tegu oli tõesti vahva üritusega. Naela löömine oli kõige põnevam, sest teatevõistlus on ikka kaasahaarav ja publikule huvitav,» ütles Piret Rammul. «Tore traditsioon on taaselustatud ja järgmisel aastal kohtume Ihamarus. Kõik külad treenima!»

Tubli korraldusmeeskond Savernast.

Erakogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles