Sõmerpalu lasteaia ehitus on jõudnud nurgakivi panekuni

LEPM
Copy
Sõmerpalu uue lasteaia eskiis.
Sõmerpalu uue lasteaia eskiis. Foto: RKIK

Sõmerpalu lasteaia Lepatriinu ehitus on jõudnud nii kaugele, et aeg on müürida betooni nurgakivi kapsel. Pidulik nurgakivi asetamine toimub 15. augustil kell 14.

KRC Ehitus OÜ alustas lasteaia ehitustöödega tänavu aprillis. Vana lasteaiahoone valmis 1971. aasta novembris ning sai juurdeehituse 1997. aasta sügisel. Aastate jooksul on tehtud küll väiksemaid renoveerimisi, kuid maja seisukord oli sellegipoolest kehv, mistõttu otsustatigi vana hoone lammutada ning ehitada asemele uus.

Lepatriinu lasteaias hakkab toimetama neli rühma (kolm aiarühma ja üks sõimerühm). Hoonel on ruumid neljale rühmale koos magamistubadega, muusikaõpetuse ruum, metoodika ruum, meisterdamise tuba, tunnetuse tuba ja suur saal. Tagatud on ka invajuurdepääs. Õues on mänguväljakud, ministaadion lastele, labürint, tasakaalurada, erinevad varjualused ning abihoone mänguasjade ja inventari hoidmiseks. Sõimerühmal saab olema eraldi nõuetele vastav õueala.

Lasteaia direktori Hille Kesa sõnul on uus maja väga oodatud. “Meil on hea meel, et lasteaed saab olema poole suurem (varasema 650 m2 asemel on 1220 m2) ning igal ruumil on oma läbimõeldud eesmärk. Tunnetuse toas saavad lapsed keskenduda rahustavale tegevusele, klaaslaega aatriumkoridori tekib roheala, kus lapsed saavad näiteks lugeda. Meisterdustoas on madalam köögi tasapind, millel saab lastega koos kokata näiteks salateid või küpsisekooki. Õuealal on lastele erinevaid võimalusi liikumiseks ning liikumistunde saab läbi viia ka jooksurajaga staadionil.”

Direktor lisas, et kindlasti paraneb ka õhukvaliteet, sest vanas hoones neil ventilatsiooni eraldi polnud.

Ettevõtmise kogumaksumus on ligikaudu 4,4 miljonit. 1,159 miljoni ulatuses rahastatakse seda energiatõhususe meetmest, ülejäänud osa paneb Võru vald.

Uue maja ehitustööde omanikujärelevalvet teostab OÜ Kojak (Margus Türkson) ning lasteaia põhiprojekti koostaja on Projektibüroo OÜ. Hoone ja õueala kujunduse arhitekt on Viljar Orub ning vastutav sisearhitekt Jane Teresk.

Hoone lõplik valmimine on planeeritud 1. aprilliks 2024.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles