Riigikogu esimees võõrustas Värskas dalai-laama eriesindajat

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Riigikogu esimees Lauri Hussar sai dalai-laama eriesindaja Sonam Tsering Frasi käest kingituseks Tiibeti lipu, raamatu ja tiibeti traditsioonilise salli khata.
Riigikogu esimees Lauri Hussar sai dalai-laama eriesindaja Sonam Tsering Frasi käest kingituseks Tiibeti lipu, raamatu ja tiibeti traditsioonilise salli khata. Foto: Arved Breidaks

Riigikogu esimees Lauri Hussar võttis reedel Värskas vastu Tiibeti usujuhi dalai-laama eriesindaja Põhja-Euroopas ja Baltimaades Sonam Tsering Frasi, kes andis spiikrile üle dalai-laama kirjaliku läkituse ning Tiibeti lipu.

«Mul on väga head mälestused teie kaunist riigist, mida olen külastanud kolm korda alates 1991. aastast,» oli kirjas dalai-laama läkituses. «Hindan sügavat huvi, mida [Eesti] inimesed näitasid üles minu püüdlustele edendada inimlikke põhiväärtusi, nagu südamlikkus ja religioonidevaheline harmoonia.»

«Austan Eesti rahvast väga selle jõu ja sihikindluse eest, mida olete näidanud üles oma rahumeelses võitluses vabaduse eest ja demokraatia loomisel pärast pikka autoritaarset kommunistlikku võimu,» lisas Tiibeti usujuht oma kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles