Mulgimaa peremäng kutsub avastama Karksi kihelkonda

LEPM
Copy
Karksi Peetri kirik pakub põnevaid tegevusi.
Karksi Peetri kirik pakub põnevaid tegevusi. Foto: Kati-Katre Koppel

Mulgimaa peremäng kutsub kõiki peresid laupäeval avastama Karksi kihelkonna kauneid mängukohti, kus saab veeta lõbusa päeva koos lähedastega ja avastada Mulgimaa rikkalikku pärandit.

Lilli Külamaja põnevas mängupunktis ootavad lahendamist mulgikeelsed ülesanded. Lisatasu eest saab endale meisterdada linast uksekaunistuse ning maiasmokad saavad endale valmistada kamamaitselisi vahvleid.

Tuhalaane küla avab oma uksed, et sukelduda Mulgi piirkonna ajalukku ja tänapäeva. Külastajad saavad uurida küla ajalugu ja toimetusi ning nautida järvel SUP-lauaga sõitu.

Priimäe talu Mäekülas pakub võimalust põgeneda argipäeva kiirusest ja nautida rahulikku maal elu. Seal saab istuda tiigi ääres, kuulata linnulaulu ning mängida vana-aja mänge.

Karksi Peetri kirik kutsub kuulama lugusid kiriku viltusest tornist ja kuradikestest, kes seal vahepeal pahandust teevad. Samuti on kuskil ikka veel ootel rahapada.

August Kitzbergi loominguga saad tutvuda tema tubamuuseumis Mellini külas. Ees ootab maaliline jalutuskäik Halliste ja Karksi ürgoru selvale. Pärast jalutuskäiku maitseb mulgi puder imehästi.

Kadri poes Karksi-Nuias saab teada, kuidas tehti vanasti käsitööd, kui ei olnud elektrit - siis olid olemas käsiõmblusmasinad, vokid ja kraasid.

«Eesti Toidupiirkond 2023 - Mulgimaa» raames saab mulgi putru süüa Kitzbergi tubamuuseumis ja Lilli külas. Põnevatest maitsetest saab osa veel Priimäe talus ja Tuhalaane külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles