Riik otsib partnereid noortele riigikaitse tutvustamiseks

LEPM
Copy
Mereväe päev Lennusadamas.
Mereväe päev Lennusadamas. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeerium ootab pühapäevani projekte konkursile, mille eesmärk on leida noorsootöö ja noorte huvitegevusega seotud koostööpartnereid, kelle kaasabil tutvustada Eesti noortele riigikaitse ülesehitust, olulisust ja võimalusi riigikaitses osaleda.

"Avaliku arvamuse uuringud näitavad, et noorte kokkupuude ja teadlikkus riigikaitse valdkonnast on võrreldes vanemate põlvkondadega tagasihoidlikum. Selleks, et noorte teadlikkust tõsta juba enne, kui nad gümnaasiumi lõpuaastatel riigikaitseõpetuse või ajateenistusega kokku puutuvad, otsib kaitseministeerium endale koostööpartnereid, kelle kaasabil noortele riigikaitse valdkonda tutvustada,“ sõnas kaitsetahte arendamise osakonna juhataja Helmuth Martin Reisner pressiesindaja teatel.

Kaitseministeerium viis hiljuti noorte seas läbi arvamusküsitluse riigikaitsest, mille valimis olid ka noorkotkad ja kodutütred. See näitas, et kaitseliidu noorteorganisatsioonidesse kuuluvate noorte kaitsetahe ja huvi ajateenistuse läbimise või kaitseväe akadeemia vastu on oluliselt suurem. "Noorte seas läbiviidud küsitlus näitab, et mida varem tekib noortel positiivne kokkupuude riigikaitse valdkonnaga, seda tugevamad on nende isamaalised hoiakud ja huvi ajateenistuse läbimise vastu,“ sõnas Reisner.

Varasemalt on kaitseministeerium toetanud noortele suunatud mitmepäevaste suviste riigikaitselaagrite korraldamist. Sel korral otsib kaitseministeerium koostööpartnereid, et viia läbi lühem riigikaitse valdkonda puudutav õppetegevus muu noorte huvitegevuse raames – nagu näiteks spordi- või vabaajalaagrites. Õppetegevuse eesmärk on suurendada noorte kokkupuudet riigikaitsega, tõsta huvi ajateenistuse läbimise vastu nii meeste kui ka naiste seas ning suurendada teadlikkust riigikaitse vajadusest, olulisusest ja ülesehitusest.

Konkursi eelarve maht on 2023. aastal kuni 10 000 eurot ning taotluste esitamise tähtaeg on 6. august. Tegemist on esmase pilootprojektiga, mille järel hinnatakse, kas tuleval aastal suurendada sääraste projektide eelarvemahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles