Torm jõudis Lõuna-Eestisse viitega

Martin Erik Maripuu
, suvereporter
Copy
Radarilt on näha tugevaid kaarkajasid, mis kulgevad Lätist üle Liivi lahe loodesse.
Radarilt on näha tugevaid kaarkajasid, mis kulgevad Lätist üle Liivi lahe loodesse. Foto: Kairo Kiitsak Facebook

Lääne-Eestit räsinud torm jõuab Lõuna-Eestisse tõenäoliselt ajalise viitega, kuid siiski tasub tugevateks tuulteks ja sajuks valmis olla.

Keskkonnaagentuuri ilmaprognooside osakonna juhtivsünoptik Taimi Paljak ütles Tartu Postimehele, et olukord tormiga ei ole Lõuna-Eestis nii ekstreemne kui saartel, aga kergel käel ei tohi kindlasti asja suhtuda.

«Inimesed peavad valmis olema väga tugevaks vihmaks ning tuuleks, ägedaks äikseks ja raheks. See vöönd jõuab alles hilisõhtul Eesti lõunaserva, seega on see jõudnud juba veidi vaibuda,» ütles Paljak.

Nii intensiivsete ilmanähtuste puhul tuleb arvestada umbes tunnise ajanihkega, aga Paljaku hinnangul saavad inimesed teisipäeva hommikul tööle minna juba oluliselt leebema ilmaga.

«Hetkeseisuga peaks torm olema vaibunud hommikul kella viie-kuue ajal. Siis on ka temperatuur juba märksa jahedam,» rääkis juhtivsünoptik.

Sünoptik Kairo Kiitsaku sõnul kulgeb kella 18:15 seisuga Põhja-Lätist üle Pärnumaa lõunaosa Liivi lahe kohale ulatuslik pagiliin. «Külm front pressib seda üha enam põhja poole - mandrile lähemale. Näha on võimast riiulpilve organiseerumas. Kaasnevad tugevad tuuleiilid ja vihmavalingud, püsib ka raheoht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles