Põlva indiacameeskond jäi suurvõistlusel napilt kullata

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva indiacameeskond tõi Belgiast ära hõbemedali.
Põlva indiacameeskond tõi Belgiast ära hõbemedali. Foto: Põlva Indiacaklubi

Põlva Indiacaklubi meeskond naasis Belgias toimunud maailma karikavõistlustelt indiacas hõbemedaliga, sest võidu võtnud Saksamaa meeskond tegi vaid ühe lihtvea.

Ülipingelises mängus võitsid sakslased esimese geimi 25:21, teise geimi võitsid põlvalased sama tulemusega. Kolmandas geimis juhtisid eestlased poolte vahetuseni, siis aga said vastased neli punkti järjest, misjärel edu käest ei antudki, kuigi meie mehed jõudsid paaril korral paari punkti kaugusele. Lõpptulemuseks jäi 25:20.

Kapten Timo Varik tunnistas, et kuld oleks võinud tegelikult ka ära tulla. «Meeskond oli ju tugev, aga kuna vastane tegi hooaja või koguni klubi ajaloo võib-olla parima mängu, tehes ainult ühe lihtvea, pani see meid ääretult keerulisse olukorda. Selja taga oli ka väga raske kohtumine Luksemburgi klubiga, kus tulime suurte raskustega rongi alt välja ja suutsime poolfinaali enda kasuks kallutada. Finaalis oli meil samuti väga hea mäng, aga kas väsisime lõpuks või siis ei suutnud leida viimast võtit, millega vastast nurka suruda.»

Lisaks kapten Timo Varikule kuulusid meeskonda Mikko Jušin, Alvar Uus, Hendrik Rikand, Martin Vahi, Veiko Kook, Renet Eres ja Rasmus Novoseltsev. Treener Hendrik Rikand vedas Eesti koondise möödunud aastal maailmameistriks.

Kuigi Timo Varik, Mikko Jušin, Veiko Kook, Renet Eres, Rasmus Novoseltsev, Janika Usin, Keit Kuklase, Anari Lannajärv ja Sirle Ostrat tegid kaasa ka segavõistkonnas, siis finaali käigule see kapteni hinnangul otsest mõju ei avaldanud, sest poolfinaali nii sega- kui naiste võistkond ei jõudnud. Põlva naiste võistkond naasis Belgiast viienda ja segavõistkond üheksanda kohaga. Tallinna mehed pidid leppima viiendaga kohaga.

Maailmakarikavõistluste lõppedes anti ametlikult teada sedagi, et 2025. aasta MMi korraldab Eesti Tartus. Variku mäletamist mööda toimus ka esimene MM indiacas Eestis kas 2002. või 2003. aastal. Ühel korral on Eestis toimunud ka maailmakarikavõistlused.

Indiacaga on Põlvamaal tegeldud 90ndate algusest, tänane meeskond on kokku harjutanud kolm-neli aastat. Treeningud toimuvad Põlva spordikoolis valdavalt kaks korda nädalas, suurvõistluse eel aga ka kuni neli korda nädalas. Klubisse kuulub mängijad kaugemaltki kui Põlvamaalt – lisaks Tartule ka Alatskivilt.

«Suhteliselt sama sats käis eelmisel aastal ka MMil – vaid Tallinna mehed olid seekord puudus. Eesti koondis pannaksegi kokku põhiliselt Põlva ja Tallinna meestest. Eelmisel aastal tulime maailmameistriks, 2017 aga saime meestega hõbeda,» mainis Timo Varik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles