Venemaal süüdi mõistetud Pihkva revolutsionääri võidi toetada Eestist (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Pihkva elanik Aleksandr Ježov sai karistada sõjavastaste lendlehtede levitamise eest. Pildil jäädvustab ta maja seinale kleebitud lendlehte.
Pihkva elanik Aleksandr Ježov sai karistada sõjavastaste lendlehtede levitamise eest. Pildil jäädvustab ta maja seinale kleebitud lendlehte. Foto: Pskovskaja Gubernia/Telegram

Pihkvas riigivastaste lendlehtede valmistamise ja levitamise eest sõjaväekohtus süüdi mõistetud kohalik elanik Aleksandr Ježov sai oma tegevuseks toetust Eestist, kirjutas reedel Pskovskaja Gubernia viitega kohtuotsusele.

Lääne ringkonna sõjaväekohus mõistis Ježovi süüdi avaliku üleskutse tegemise eest ekstremismile ja terroristlikule tegevusele. Mees on juba Venemaal terroristide ja äärmuslaste nimekirjas. Karistuseks määrati talle 160 000 rubla (u 1460 eurot) suurune trahv.

Uurimisel tehti kindlaks, et Ježov valmistas renditud garaažis lendlehti, milles kutsuti inimesi üles vägivaldsetele väljaastumistele võimude vastu. Pihkvas kleebiti lendlehti erinevatele pindadele ning Ježov jäädvustas need oma telefonikaameraga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles