Võru linnapäevadele paneb lõppakordi Rahvusmeeskoor

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võru linnapäevade lõppkontsert Tamula ääres, 2022.
Võru linnapäevade lõppkontsert Tamula ääres, 2022. Foto: Tomi Saluveer

Võru linn tähistab sel nädalavahetusel 239. sünnipäeva. Linnapäevade üheks tippsündmuseks on Tamula järvelaval toimuv Eesti Rahvusmeeskoori ja ansambli Metsatöll kontsert. Kontserdi eel jagab Võru linn tunnustusi.

Kui eelmise aasta Võru linnapäevadel astus uhke lõppakordina Tamula rannas publiku ette Võru muusikakooli sümfooniaorkester, siis tänavu kroonib päevi rahvusmeeskoori esinemine.

Kolme päeva vältel pakutakse traditsiooniliselt muusikaelamusi, palju sporti ja tantsu, jutuvestjate harivaid jalutuskäike, laadamelu jpm. Avatud on mitmed näitused. Valdav osa linnapäevade sündmustest toimub Võru keskväljakul, ent tegevusi leiab ka Tamula rannas, kultuurimajas, raamatukogus ja tenniseväljakutel.

Linnapäevade raames toimuv 28. festival «Võru Vaskpillipäevad» algab juba 16. augustil ning pakub kolmapäevast pühapäevani terve rea kontserte linna eri paigus.

Reedel kell 10–19 on Võrumaa keskraamatukogus avatud mitmeküllast kultuuriprogrammi pakkuv Ukraina kohvik ning kell 17 oodatakse Kreutzwaldi aias ajarännakule kõiki, et olla publikuks 1868. aastal toimunud kahe eesti kirjanduse ja kultuuri suurkuju – Lauluisa ja talle külla tulnud Lydia Koidula – kohtumisele.

Korraldajad ootavad külastajaid ajastule kohases rõivastuses, kohtumisest saavad osa võtta kõik, kes soovivad olla Kreutzwaldi pere külalised ja kaasa lüüa ühistegevustes. Samal õhtul antakse keskväljakult start linnapäevade spordisündmustele, kui toimub 7. ummamuudu liina üüjuusk.

Kavas on neli distantsi: mudilaste jooks algab kell 20.35 ja minijooks kell 21, kell 21.30 antakse 10 kilomeetri pikkusele põhidistantsile ja viie kilomeetrisele lühirajale ning kõndijatele (5 km). Sportlikku meeleolu aitab alates kella 19.30-st luua Võru Vaskpillipäevade Big Bänd Siim Aimla juhatusel.

Laupäeval hommikul algab keskväljakul laadakauplemine. Võru abilinnapea Sixten Sild tõi programmis välja ka olulise uuenduse. «Ühel korralikul laadal on ikka olnud müügilettide vahel õnneloosi pakkujad ja võimalused täpsus-, jõu- või osavusülesannete täitmise eest auhindu võita,» lausus ta. «Selliseid vahvaid ülesandeid tulevadki seekord pakkuma erinevate spordialade esindajad.»

Laupäeval kell 10 toimub linnapäevade ametlik avamine, misjärel jätkuvad sportlikud tegevused Võru keskväljakul laadarahva spordiloosiga ja kell 16.30 traditsioonilise Võru linna 1784 m teatejooksuga. Tutvustatakse erinevaid spordialasid ja tantsuliike, avatud on laste loomingu ala, Tartu tänaval vanatehnika näitus ning Tamula rannabangalos JJ-Street Tantsukooli noorteala.

Kell 16 kostitatakse linnarahvast ja külalisi keskväljakul suure sünnipäevatordiga. Õhtut jäävad lõpetama kontserdid. Kell 17 algab Kandles tänavu juunis meie seast lahkunud trompetisti, dirigendi ja muusikapedagoogi Aavo Otsa mälestuskontsert.

Kell 20 esinevad Tamula järvelaval Metsatöll ja Eesti Rahvusmeeskoor, kontserdi eel antakse samas üle tänavune Võru linna teenetemärk ning toimub konkursside «Kaunis kodu 2023» ja «Lilleline Võru» parimate tunnustamine.

Kell 22 toimub Võru keskväljakul muusikavideo «Ummamuudu maa» esmaesitus ja algab rahvapidu ansambliga Karavan.

Pühapäeval kell 11 antakse Võru keskväljakul avalöök liikumispäevade sarjale «Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!», mis on ühtlasi tuleva aasta 1. juunil toimuva Uma Pido esimene üritus.

Linna sünnipäevasündmustele paneb punkti kell 16 Kandles algav Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva galakontsert «Hõbedased helid vabale Eestile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles