Uku Suviste tõmbab Pukas öölaulupeo käima

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Traditsiooniline Puka öölaulupidu on iga aastaga üha populaarsem.
Traditsiooniline Puka öölaulupidu on iga aastaga üha populaarsem. Foto: Arvo Meeks

Sel laupäeval leiab 16. korda aset Puka öölaulupidu, kus tuleb esitusele helilooja Arne Oidi looming ning eeslauljana astub üles Uku Suviste.

«Uku nõusse rääkimine oli peaaegu et kõige kergem asi öölaulupeo korraldamise juures,» ütles Puka kultuurimaja kultuurikorraldaja Katrin Uffert. «Kuna meie eelnevate aastate õnnestumised rääkisid meie enda eest, oli Uku kohe peale idee väljakäimist nõus eeslauljaks tulema. Ta osales ka aktiivselt repertuaari paika sättimisel ning oli aru saada, et ta jagas meie visiooni.»

Korraldajatele oli oluline, et eeslaulja oleks selline, kes tunneb Arne Oidi loomingut ning suudab rahvaga laulude vahel rääkida ja ühise keele leida. «Uku on kindlasti see esineja,» lisas Uffert.

Kõlavad armastatud laulud

Tänavune öölaulupidu Otepää vallas Puka kultuurimaja pargis kannab pealkirja «Minu südames sa elad» ning see on pühendatud helilooja Arne Oidi 95. sünniaastapäevale. Sellest tulenevalt on suurem osa esitusele tulevatest lauludest tema loomingust.

Teiste seas kõlavad armastatud laulud «Jamaika hällilaul», «Ei ma pole Saaremaa peal käind», «Minu südames sa elad», «Me pole enam väikesed», «Mis värvi on armastus», «Puuriida laul», «Unustuse jõel» ja palju muud.

Katrin Uffert, Puka kultuurimaja kultuurikorraldaja

«Uku nõusse rääkimine oli peaaegu et kõige kergem asi öölaulupeo korraldamise juures.»

Eelmise nädala andmete järgi osaleb öölaulupeol kümme koori 150 lauljaga. Suurem osa tuleb Valga- ja Tartumaalt, samuti on koore Viljandi- ja Võrumaalt. Peadirigent on Merle Soonberg.

Kaasa löövad ka noored

Tänavu on ees ka muudatusi. Sel aastal otsustasid korraldajad esimest korda kaasata öölaulupeo korraldamisel Puka noori. Neile antakse võimalus pakkuda välja ja realiseerida ideid, olla abiks ja töövarjuks valgus- ja helitehnikafirmale Megatech, dekoreerida lava ning täita muid selle sündmuse korraldamisega tekkivaid jooksvaid ülesandeid.

Uus on seegi, et peol esinevad Puka kooli õpilased nii mudilas- kui lastekooriga Sille Lõõndre juhendamisel. «Milline suurepärane kogemus olla koos oma vanemate ja vanavanematega laulukaare all ja laulda Uku Suvistega!» ütles Katrin Uffert. «On sümboolne, kui noorte laulu- ja tantsupeo aastal noored osalevad ja ise aitavad korraldada Valgamaa üht suve muusikalist suursündmust.»

Pärast laulupidu täitub peopaik tantsumuusikaga ning lavalaudu täidavad kõik, kes tantsida soovivad – üles astub ansambel Nööp. «Tegemist on tõelise rahvapeoga,» lisas Uffert.

Puka öölaulupidu toimub 19. augustil algusega kell 20. Korraldajad tagavad enda sõnul, et tuleb nostalgiat täis õhtu koos hea seltskonna, ilusa muusika ja lugematul hulgal heade emotsioonidega. Pidu on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles