Toidufestival lookleb 175 kilomeetrit mööda Peipsi kallast

LEPM
Copy
Peipsi toidu tänav.
Peipsi toidu tänav. Foto: Ülle Jukk

Sel nädalavahetusel avavad Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel 50 kahepäevarestorani oma uksed. 175-kilomeetrisel teekonnal toimub hea toidu festival Peipsi toidu tänav.

19.-20. augustil toimuval festivalil pakutakse kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada saab ning sinna juurde omanäolisi kultuuriprogramme.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning sellest valmistavad 50 pop-up restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid roogi.

Lauale jõuavad näiteks tint, viidikas, luts, haug, koha, ahven, rääbis, latikas erinevatel viisidel; metsaseened nii pirukates, suppides, salatites kui ka pelmeenides; lihasõpradele on sel aastal valik maitseterohke, sest võimalus on proovida härjasabasuppi, kopra-, lamba-, metssea-, metskitse-, hirve- ja põdraliha, vutti, veisepõske, wähja suppi.

Kõigele sellele seltsiks oma aedadest ja põldudelt maitsvad lisandid ning magusad perekonnaretseptid või moodsamad desserdid.

Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa müügipunktidest kaasa osta kõike seda, mis Peipsi ääres kasvab või mis on juba sahvritesse kogutud.

Sel aastal on kokku pandud ka paadimarsruut, mis on oma paadiga tulijatele mugavaks teejuhiks, kus saab maabuda ning milliseid kohti külastada.

Kahepäevarestoranid on avatud 19.augustil kell 11-21 ja 20.augustil kell 11-17.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Peipsi Toit võrgustikuga. Abikäe on ulatanud Alutaguse, Mustvee, Peipsiääre ja Luunja vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles