Karilatsis tuleb ökofestival

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ökofestivali laat Põlvamaal Karilatsi vabaõhumuuseumis.
Ökofestivali laat Põlvamaal Karilatsi vabaõhumuuseumis. Foto: Maarius Suviste

Pühapäeval leiab Karilatsi vabaõhumuuseumis aset ökofestivali laat, kus kaubeldakse käsitöö, looduse- ja tervisekaupadega ning puhtas looduses kasvatatud toidu, maa- ja metsaandidega.

Ökofestivali laadal on oma põnevate toodetega esindatud väiketootjad igast Eestimaa nurgast, mistõttu ükski laadaline ei pea lahkuma tühjade kätega. Laadal pakutakse nii talukaupa kui käsitööd, aga ka mett, sibulat ja taimi. Oma tooteid pakuvad puutöömeistrid ja on tooteid nii lastele, naistele kui meestele. Nagu heal laadal ikka, pakutakse tänavugi ehedat eesti toitu.

Räpina aianduskooli inimesed õpetavad meisterdama putukahotelli, lapsed saavad sõita Kirsi ponitalu ponidega, kätt saab proovida vibulaskmises, sõita Taevaskoja rongi Peetrikesega ning teha palju muud põnevat. Karilatsi vabaõhumuuseum pakub giidituure Karilatsi koolimajas. Keskkonnaameti telgis saab osaleda töötoas teemal «Kuidas liikuda looduses jälgi jätmata» ja Mõniste talurahvamuuseumis võib tutvuda talulaste mängumaaga. MTÜ Rohekratt pakub aga võimalust osaleda loodusliku voolimismassi töötoas. Peep Tobrelutsu juhendusel toimub maakodu veekasutuse õpituba, kus tehakse läbi ka praktiline immutuskatse.

Festivali on alati ilmestanud vahva kultuuriprogramm. Tänavu astuvad üles ansambel Kõhukesed, rahvatantsurühmad Põlva Päntajalad ja Vihista Viisku ning mustlastantsurühm Romaška. Kell 12 tunnustatakse aga festivalilaval Põlvamaa selle aasta kauneimate kodude omanikke.

Korraldajad paluvad laadale tulijatel kaasa võtta sularaha, sest suure võrgukoormuse tõttu võivad makseterminalid tõrkuda. Avatud on ka riidekotiringlus. Laadalised, kellel on kodus ohtralt riidekotte, saavad need kaasa võtta ja jätta ringluspunkti, kus ostukotita laadalised neid omakorda võtta saavad

Teetööde tõttu on Karilatsi sild suletud ja laadale tulekuks tuleb lähtuda ümbersuunavatest teemärkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles