Hingamislaulupeol loeb isamaalist luulet Kärt Tomingas

LEPM
Copy
Fotomeenutus Valgemetsas mullu toimunud esimesest Hingamislaulupeost.
Fotomeenutus Valgemetsas mullu toimunud esimesest Hingamislaulupeost. Foto: Urmas Volmer

Laupäeval ja pühapäeval toimub Põlvamaal Valgemetsa puhkekülas teistkordselt Hingamislaulupidu, mis muu hulgas ühendab hingamistöö eestlaste poolt armastatud ühislaulmise traditsiooniga ning toob USAst Eestisse maailmakuulsa hingamisterapeudi ja -koolitaja Dan Brulè.

Kõrvale ja hingele teevad pai mitmed tuntud Eesti muusikud nagu Mick Pedaja, Siiri Sisask, Maili Metssalu, Indrek Tammoja (Rändaja), Marion Selgall ning väliskülalisena Donovan Keith (USA). Isamaalist luulet loeb näitleja ja teatripedagoog Kärt Tomingas.

Hingamistöötubasid juhendavad teiste hulgas Tiit Trofimov, Heiki Tomson, Merike Villard ja Kreet-Rosin Pindmaa.

Hingamislaulupidu seob endas lisaks teadliku hingamise praktikatele ja muusikale ka pärimuskultuuri ja looduslähedase eluviisiga seonduvat. Teadlikku hingamist saame kasutada lõõgastumiseks, stressi vähendamiseks, keha ja vaimu tervendamiseks ning keskendumisvõime parandamiseks. Hingamislaulupidu on kohtumispaik, kus saab kahel päeval osaleda meistriklassides, praktilistes töötubades ning ühistegevustes, mis ei eelda varasemat kokkupuudet hingamistööga.

Lisaks hingamispraktikatele jagub mõlemasse päeva erinevaid füüsilisi tegevusi, nagu näiteks jooga ja pärimustantsude töötuba. Hingamislaulupeole on oodatud kõik huvilised koos kogu perega, pisematele on päris oma programm, kus tegevusi ja avastamist jagub pea kogu festivali ajaks.

Festivali üks algatajatest Heiki Tomson jõudis hingamistööni pärast läbipõlemist ettevõtluses. «Usun siiralt, et teadlik hingamine on muutnud minu elu õnnelikumaks: olen hakanud paremini magama, teadlikumalt juhtima oma ärevusi ja hirme ning tõstnud enda sooritusvõimet,» jagas ta enda kogemust.

«Hingamislaulupidu on üks võimalus piiluda neid seisundeid, millest igapäevaelus puudust tuntakse, kuid mis toidavad nii hinge, keha kui mõistust,» kutsub ka psühholoog ja suurettevõtja Alar Tamming üles osalema.

Fotomeenutus Valgemetsas mullu toimunud esimesest Hingamislaulupeost.
Fotomeenutus Valgemetsas mullu toimunud esimesest Hingamislaulupeost. Foto: Urmas Volmer
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles