Balti Keti velotuur toob Lõuna-Eestisse lühiajalised liiklusseisakud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Balti Keti velotuuri kolmas etapp eelmisel aastal.
Balti Keti velotuuri kolmas etapp eelmisel aastal. Foto: Taavi Sepp

Reedel, 18. augustil antakse Tartus Eesti Rahva Muuseumi juures Balti Keti velotuuri pidulik start. Kolme päeva jooksul läbivad võistlejad pea 520 kilomeetrit kauneil Baltikumi maastikel. Velotuur kulmineerub 20. augustil Leedus Panevežyses.

Kõik kolm Balti riiki on võtnud enda kanda ühe etapi korralduse. Eestis sõidetakse reedel, 18. augustil pikim, 198,7-kilomeetrine etapp Tartu–Valga, finišiga Jaanikese motokeskuses. Sellega seoses paluvad korraldajad Lõuna- ja Kagu-Eesti sõidukijuhtidelt võistlejate kolonni lähenedes erilist tähelepanelikkust ning julgestusmootorratturite ja politsei märguannete igakülgset täitmist.

Liigset kannatlikkust varuma ei pea, kuna liiklusseisakud on lühiajalised, kestusega kuni viis minutit. Vilkuritega politsei sõidab ratturite ja saatemasinate kolonni ees ning lõpus, et tagada võistlusrajal kõikide liiklejate turvalisus.

Ühtlasi kutsuvad velotuuri korraldajad spordisõpru raja äärde omasid toetama.

Rada lookleb läbi mitmest linnast, alevist ja külast, Eesti lipud välja ning perede ja seltskondadega kaasa elama, nagu Rally Estonial.

Velotuuri kõikidest etappidest toodetakse telepilti ning võib olla kindel, et suuremad seltskonnad koos lippude ja plakatitega leiavad rahvusvahelist tähelepanu. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles