Pikse tõttu süttis ühes vallas kolm tulekahju

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Äike tegi eelmisel nädalavahetusel Põlvamaal kurja. Foto on illustreeriv.
Äike tegi eelmisel nädalavahetusel Põlvamaal kurja. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Pikne süütas Põlvamaal Kanepi vallas eelmisel nädalavahetusel kolm tulekahju.

Laupäeval kell 1.51 teatati häirekeskusele, et Närapää külas lõi välk puu sisse ja süütas tulekahju. Päästjate saabudes põles kõrge kuusehekk ja kõrvalasuva keldri räästas. Päästjad kustutasid kümnele ruutmeetrile ulatunud põlengu kolme tonni veega, teatas Lõuna päästekeskus.

Pühapäeval kell 3.26 anti teada, et Sõreste külas lõi äike aita. Päästjate saabumise ajaks oli omanik hoone katusel kolmele ruutmeetrile levinud põlengu käsikustutiga kontrolli alla saanud. Päästjad vaatasid ala termokaameraga üle ning kustutasid viimased tulekolded. Pikselöögi tagajärjel oli rivist välja löödud elektri peakilp ja kogu elektrisüsteem.

Kell 3.36 teatati tulekahjust Veski külas asuvas elumajas. Päästjate saabumise ajaks olid kaks elanikku majast välja saanud. Toas olevat põlengut oli üks elanikest summutanud ämbriga vett loopides. Kannatanud toimetati kiirabiga haiglasse.

Lõuna päästekeskuse teatel selgus, et pikselöök oli süüdanud seinal elektrikaabli, mis süütas tapeedi ning sealt omakorda kappriiuli ja voodi. Tulekahjust andsid märku majja paigaldatud vingugaasiandur ja suitsuandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles