Rally Estonia tõi kokku pea 50 000 fänni

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tänavuse Rally Estonia kolmanda päeva katsel pääses publik rajale õige lähedale.
Tänavuse Rally Estonia kolmanda päeva katsel pääses publik rajale õige lähedale. Foto: Kevin Melk

WRC Rally Estonia tõi pea 50 000 fänni nii Eestist kui välismaalt Tartu, Lõuna-Eesti ja Peipsi äärsetesse piirkondadesse.

Positiivset tagasisidet ralli kõrgetasemelisele korraldusele, eeskujulikele ja tulihingelistele fännidele ning Eesti riigi panusele on andnud nii rahvusvaheline Autoliit FIA, WRC Promootor, rahvusvahelised fännid, meediaesindajad kui paljud teised partnerid.

Seda ilmestab hästi ka M-Sport meeskonna juhi Richard Milleneri kommentaar: «Ütlen siiralt, et see on üks mu lemmikrallisid. Siin on palju fänne, kes on asjatundlikud ja kirglikud. See tuleb spordialale kasuks ning säärases keskkonnas on suurepärane viibida. Rally Estonia korraldajad mõistavad väga hästi, kuidas kõik toimima saada. Nad pakuvad alati välja uusi ideid. Head kaadrid, kiired hüpped – ralli näeb siin suurepärane välja. See ralli on nii hästi korraldatud.»

WRC Rally Estonia 2023 oli mitmes mõttes uuenduslik. Esmakordselt võeti kasutusele digipääsmed, mis muutsid külastajate piletiostu protsessi ning selle kasutuse mugavamaks ja kiiremaks, samal ajal vähendades oluliselt ühekordselt kasutatavate materjalide tootmist.

Koostöös KWOTA-ga loodi ühe ja nelja päeva KWOTA Tokeni ostuvõimalus, mis võimaldas igal rallifännil kompenseerida enda rallikülastusega tekitatud jalajälg. Koostöös Forus Taxiga oli võimalik kiiruskatsete ja pealtvaatamisalade vahel liikuda keskkonnasõbralike Toyota hübriid taksodega, FUDY-ga loodi valitud pealtvaatamisalade toitlustuspunktides võimalus toit ette tellida, et järjekorras seismise asemel oleks võimalik rallit nautida.

Koostöös Elepordiga loodi Eesti Rahva Muuseumi (ERM) lähistele pealtvaatajate parkimisala juurde elektriautode laadimispunkt, mis võimaldas Service Park ja EXPO ala või Tartu valla kiiruskatset külastades mugavalt enda elektriauto laadima panna, lisaks palju teisi uudseid lahendusi

Rally Estonia direktori Urmo Aava sõnul on restruktureerimised, mis on viimastel aastatel Rally Estonia meeskonna siseselt toimunud, olnud õiged ja vilja kandnud. "Sisemiselt õnnestus sellise väiksema struktuuriga ralli korraldus väga hästi, sest kõik teadsid mida teha ja tegid seda kõrgel tasemel. Seda märkasid ja tunnustasid ka WRC Promootor, FIA, meeskonnad, Eestis kohal olnud teiste MM-rallide korraldajad, koostööpartnerid, Rally Estonia võitjad ja muidugi pealtvaatajad. Alati saab veel paremini ja kindlasti on see eesmärgiks juba järgmine kord," ütles Aava.

Kui vaadata tagasi neljale toimunud MM-rallile, siis teeb Aava sõnul rõõmu see, et pärast Covid-pandeemiat on toimunud taastumine, mida näitab 45 216 unikaalset pealtvaatajat, kellest üle 8000 oli välismaalt. Võrreldes möödunud aastaga on seega kasvu 50 protsenti ja see on Aava sõnul väga võimas tulemus. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles