Tanel Visnap tuli kurtide Euroopa meistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tanel Visnap Euroopa meistrikullaga
Tanel Visnap Euroopa meistrikullaga Foto: Cathy Saem / Eesti Kurtide Spordiliit

Valgast pärit kergejõustiklasele Tanel Visnapile algasid kurtide Euroopa meistrivõistlused meistritiitliga kõrgushüppes.

Visnap võitis 11. kurtide kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste avapäeval Poolas Szczecinis kõrgushüppes kuldmedali tulemusega 1.88.

Hõbeda sai poolakas Karol Dabrowski ja pronksise autasu pälvis ukrainlane Viktor Sotskyi, kes mõlemad ületasid samuti kõrguse 1.88. Väiksema katsete arvuga tuli aga võit Visnapile.

Eesti Kurtide Spordiliidu kodulehel olevas kommentaaris tõdeb Valgamaalt sirgunud sportlane, et võistlusest kujunes tõeline närvide mäng. «Tõsine võitlus käis minu, poolaka ja kahe ukrainlase vahel. Kõigil oli võiduvõimalusi ning kõik oleksid võinud ka medalita jääda. Viimase kõrguseni käis paras loterii.»

Oma tulemusega Visnap rahule ei jäänud. «Tundsin, et 1.95 oli jalas, kuid ei oodanud sellist tasavägist võitlust ning närvid said minust võitu. Nüüd keskendun järgmistele päevadele.»

100 meetri jooksus võitis aga Visnap pronksmedali. Meistritiitel läks Dmytro Vyshnyvskile Ukrainast ja hõbe Simon Sharapole Rootsist.

Visnap jahib meistritiitlit veel 200 meetri jooksus ning kaugushüppes.

Lisaks kuulub talle Eesti koondisse veel kolm sportlast. Rinat Raisp võistleb 110 meetri ja 400 meetri tõkkejooksus ja 400 meetri jooksus, Marja- Liisa Landar 100 meetri tõkkejooksus ja kõrgushüppes, Inessa Halliste 200 meetri jooksus ja kaugushüppes. Treeneritena on kaasas ka Visnapit treeniv Tiina Torop ja Sergei Matvjenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles