Kolm Valgamaa õppeasutust sai kvaliteedimärgise

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valgamaal Otepää vallas asuv Keeni põhikooli.
Valgamaal Otepää vallas asuv Keeni põhikooli. Foto: Maarius Suviste

Haridusprogramm Ettevõtlik Kool omistas Valgamaa õppeasutustele kvaliteedimärgiseid. Baastaseme saavutasid sedapuhku maakonnas Keeni põhikool, Lüllemäe põhikool ja Valga Kasekese lasteaed.

Ettevõtliku kooli kvaliteedimärgise kasutamise õiguse saavad need koolid ja lasteaiad, kelle õppeasutus vastab ettevõtliku õppe kriteeriumitele olulistes koolielu valdkondades.

«Valgamaale on oluline osaleda selles programmis, sest me tahame, et meie noored oleksid ettevõtlikud ja edukad,» rääkis SA Valgamaa Arenguagentuur juhataja Anneli Kattai.

Ettevõtlikkuse süsteemne ja järjepidev arendamine on tema sõnul oluline, sest täna muutuvad kiiresti nii tehnoloogiad, geopoliitiline situatsioon kui globaalne majandusruum tervikuna.

«Seetõttu peame õppijaid ette valmistama töökohtadeks, mida veel ei eksisteeri ja tehnoloogiate kasutamiseks, mida pole veel leiutatud. Samuti õpetama neid lahendama probleeme, mida me ei oska täna veel ettegi kujutada. Selle saavutamiseks on ettevõtlikus koolis õppeprotsess üles ehitatud nii, et õpetaja on suunaja ja juhendaja, kes võimaldab igal õpilasel osaleda talle sobivas rollis ja vastutada oma õppimise eest,» lisas Kattai.

«Meie ühiskond vajab endast ja teistest lugupidavaid inimesi, kes on hakkama saajad, eneseteadlikud ning võimelised oma mõtteid tegudeks muutma,» kommenteeris Keeni põhikooli juht, Kristina Saar, Ettevõtliku Kooli programmi vajalikkust.

«Ettevõtliku Kooli programmi rakendamine Keeni põhikoolis annab meie õpilastele koolirõõmu ja tugevustele suunatud kvaliteetse stardi ellu, õpetajatele süsteemi enda aine ja isikliku eeskuju edastamiseks, kogukonnale atraktiivse ja põhimõttekindla koostööpartneri ja kohalikule omavalitsusele jätkusuutliku, edumeelse ning kompetentse õppeasutuse,» lisas ta.

Tunnustust jagatakse kolmel erineval tasemel: baas-, hõbe- ja kuldtasemel. Hindamise edukalt läbinutele antakse üle tunnustuskiri koos standardit tõendava autahvli ja lipuga.

Baastaseme saanud õppeasutusi iseloomustab oma organisatsiooni igakülgne teadlik arendamine vastavalt ettevõtliku õppe kvaliteedisüsteemile ehk standardile.

Ettevõtliku kooli põhimõtete järgi töötab 220 kooli ja lasteaeda üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles