Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kokkusaamine Hummulis
Kokkusaamine Hummulis Foto: Tõrva vallavalitsus

Õrus ja Hummulis tutvustati tuulepargi plaane

Hiljuti kohtus energiatootja Sunly Valgamaal Õru ja Hummuli elanikega. Neile tutvustati Herro tuulepargi rajamise plaane ja kogukonna kaasamise võimalusi. Lisaks rääkisid tuuleenergeetika kavandamisest Valga vallavalitsuse planeeringute spetsialist Lenna Hingla ja Tõrva vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Terje Tomson.

«Herro tuulepargi ametlikud protsessid pole veel alanud, mistõttu oli eeltutvustuse eesmärk inimestega tuttavaks saada ja tutvustada Sunly soovi rajada 21–25 tuulikust koosnev tuulepark. Meil on hea meel, et kuulsime juba teekonna alguses, mis mõtted ja küsimused kohalikel tuulepargi asjus on. Nii saame nendega arvestada,» kommenteeris Sunly kogukonnasuhete juht Tuuliki Kasonen.

Kohalolijad esitasid küsimusi olulistel teemadel, nagu tuulikute paiknemine ja kaugus eluhoonetest, tuulepargi valmimise aeg, tuulikute võimsus ja kõrgus. Eraldi arutati, millist kasu võiks tuulepargist kohalikele elanikele tulla: riiklik tuulikute taluvustasu, teede korrastamine, uute töökohtade lisandumine, võrgutasuta elektri otseliini võimalused tuulepargi lähedal asuvatele tootmisettevõtetele.

Leiti, et selliseid kohtumisi võiks lähipiirkonnas toimuda veel. LEPM

Otepääl luuakse vanemaealiste nõukogu

Paarikümnes Eesti omavalitsuses tegutseb vanemaealiste kodanike nõukogu, kes annab omavalitsusjuhtidele nõu eakama rahva heaolu küsimustes. Septembris on kavas luua see Otepää vallas.

Nõukogu saab näiteks öelda, kus napib pinke, et jalga puhata, või kus tuleks bussipeatuste kohad sobivamaks teha. Või kuidas edastada teavet, et eakas selle kätte leiaks ja selle sisu mõistaks või milliseid teenuseid vaja on.

Nõukogu liikmed peaks olema kursis eakate probleemide ja vajadustega ning oskama anda vallale nõu, kuidas nende elu lihtsustada. Nõukogu liikmeks saavad kandideerida kõik. Kuidas täpselt nõukogu toimib ja mis nime kannab, saab osalejatega koos kokku leppida. Nõukogu aitab käivitada MTÜ Kuldne Liiga.

Oma huvist kogu töös osaleda saab märku valla ennetustööspetsialistile Marju Karavinile. LEPM

Valgas tähistatakse Ukraina iseseisvuspäeva

Valga Ukraina seltsi Kalyna eestvedamisel tähistatakse täna õhtul Valga keskväljakul Ukraina iseseisvuspäeva.

Keeratakse lahti suur Ukraina lipp, lauldakse Ukraina ja Eesti hümni ning teisigi tuntuid laule, ühendatakse käed, et moodustada elavad kettad – vaba maailma inimeste ja ukraina rahva ühtsuse sümbol. Üritusel on võimalus toetada Ukraina kaitsjaid, ostes tassi Lvivi kohvi. Tänutäheks kostitavad ukrainlased omatehtud Ukraina hõrgutistega. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles