Valgamaalaste osakaal KIKi nõukogus kasvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks

Kliimaminister Kristen Michal nimetas keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukokku kolm uut liiget. Nende seas on ka Valga vallavolikogu liige Rein Randver.

Randver on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige. Valga vallavolikogus ei kuulu ta aga ühessegi fraktsiooni. Aastatel 1992–2003 oli Randver Valga maavanem, 2006–2007 keskkonnaminister. Ta on kuulunud ka mitmesse Riigikogu koosseisu.

Teised nõukogu uued liikmed on Margot Roose ja Hannes Tamjärv. Minister kutsus sealt tagasi Andrus Umboja, Valeri Korbi ja Rait Pihelgase.

Üheksaliikmelises nõukogus on nüüd seega kaks Valgamaa meest. Jätkuvalt kuulub sinna endine Tõrva vallavanem ja praegune riigikogulane Maido Ruusmann, kelle kodupartei on Reformierakond.

Lisaks on nõukogus Kristen Michal, Reili Rand, Tarmo Tamm, Mart Maastik ja Merike Saks. Kuna poliitikas tegutsevaid Tarmo Tamme nimelisi mehi on mitu, olgu siinkohal täpsustatud, et antud juhul on tegu erakonna Eesti 200 ridadesse kuuluva parlamendisaadikuga.

Nõukogu kavandab KIKi tegevust, korraldab juhtimist ja teostab järelevalvet juhatuse tegevuse üle. Selle liikmetest neli nimetab Riigikogu oma otsusega keskkonnakomisjoni ettepanekul ja neli liiget määrab kliimaminister, nendest ühe rahandusministri ettepanekul. Kliimaminister on sihtasutuse nõukogu liige oma ametikoha järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles