Galerii Tunnustati kaunite Võrumaa kodude omanikke

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

«Eesti kaunis kodu 2023» konkursil osalenud Võrumaa kodude omanikud olid palutud tunnustamissündmusele, mis toimus 2022. aastal üleriikliku tunnustuse pälvinud kodus.

Konkursil osalenud kodude omanikele andis Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots üle riigihalduse ministri tänukirjad, mastivimplid ja meened.

Eesti kaunis kodu 2023 konkursi võitjad Võrumaal on:

  • Aidi ja Arve Kalma Alakantso talu Võru vallas; 
  • Janeli ja Martin Moreli kodu Võru vallas;
  • Anne-Ly ja Raul Nedo Liiva talu Setomaa vallas.

Tänukirja ja mastivimplite pälvisid:

  • Rõuge Püha Neitsi Maarja kirik, EELK Rõuge Maarja kogudus;
  • Kätlin Liive ja Valdo Kurss, Punde talu Antsla vallas;
  • Ilme Hoidmets ja Ilse Raiv, Pedaste talu Setomaa vallas. 

Võru maakonnas korraldab «Eesti Kaunis Kodu» konkurssi SA Võrumaa Arenduskeskus koostöös Võru maakonna omavalitsustega.

Tava, tunnustada kaunite kodude loojaid ja hoidjad möödunud aasta tunnustuse pälvinud Võrumaa kodus, jätkus ka tänavu. Eile, 24. augustil võõrustasid külalisi Helena ja Meelis Helekivi oma kodus Võru vallas Lilli-Anne külas. Pererahvas tutvustas oma kätega loodud aeda ja rääkis kodu rajamise ajaloost.

Külaliste rõõmuks esines lauludega Kätlin Vaher. Lilleseadete loomise tarkuseteri ja kompositsiooni alast nõu jagas Pulmalill OÜ koolitaja Aire Reenumägi, kes on edukalt osalenud mitmetel rahvusvahelistel lilleseadete võistlustel.

«Eesti kaunis kodu» konkurssi korraldab Eesti Kodukaunistamise Ühendus, tehes koostööd maakondadega ning Pärnu, Narva, Tallinna ja Tartu linnadega. Eesti Kodukaunistamise Ühenduse eesmärk on kodukaunistamise arendamine positiivse kogemuse kaudu üldrahvalikuks liikumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles