Otepää valmistub laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusteks

LEPM
Copy
Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liidu esindajad koos MM-i korraldajatega.
Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liidu esindajad koos MM-i korraldajatega. Foto: ELSF

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) viis Tehvandi spordikeskuses läbi inspekteerimise, mille käigus kontrolliti võistluskeskuse valmisolekut tiitlivõistluste korraldamiseks.

Eeloleval talvel, 23. veebruarist 2. märtsini 2024 võõrustab Otepää IBU laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid. Tegemist on teise korraga, kui laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrid selguvad Otepääl. Esimest korda toimusid IBU noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused Tehvandi spordikeskuses 2018. aastal. Otepää korralduskomitee on varasemalt läbi viinud ka laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused 2010. ja 2015. aastal ning BMW IBU maailmakarika etapi 2022. aastal.

IBU poolt käis Otepää võistluskeskust inspekteerimas juunioride karikasarja võistluste direktor Arne Eidam. “Kõik osapooled on talvisteks tiitlivõistlusteks väga hästi valmistunud. Koos suure kire ja kogemusega korraldajatega on noortele sportlastele suunatud võistluste läbiviimine väga mugav,” ütles Eidam.

Inspekteerimise käigus vaadati üle Tehvandi spordikeskuse lasketiir, staadion ja rajad. Samuti arutati teleülekandega seonduvaid küsimusi. “Saan IBU poolt kinnitada, et koostöös Otepää korralduskomitee, Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni ja teleülekande tootja Eesti Rahvusringhäälinguga saame liikuda viimaste ettevalmistuste juurde,” rääkis Eidam. Ta lisas, et ootab Otepää noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid väga.

Võistluste korraldajatele on Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) nõuanded suureks abiks. „Jätkame tööd, et võistlused saaksid läbi viidud kõrgel rahvusvahelisel tasemel ning sportlased, tiimid, partnerid ja pealtvaatajad saaksid parima laskesuusaelamuse osaliseks,“ sõnas Otepää korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Kaheksal võistluspäeval on kavas segateatesõit, individuaaldistants, sprint, ühisstardist sõit ja teatesõit nii noorte kui juunioride vanuseklassile. “Lasketiirutribüünile tasub endale aegsasti pilet soetada, sest kohtade arv on piiratud. Rajal saab võistlust nautida tasuta,” sõnas Nigol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles