Tislerid jäävad sel õppeaastal Valgas koolitamata

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots lausus, et üldiselt pole koolil seis paha, mõnelegi erialale on suur tung. Puiduga seotud erialadele paraku mitte.
Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots lausus, et üldiselt pole koolil seis paha, mõnelegi erialale on suur tung. Puiduga seotud erialadele paraku mitte. Foto: Tiit Loim

Vähene huvi puidutöötlemise õppe vastu sundis Valgamaa kutseõppekeskust tänavu tisleri kutsekeskhariduse õppekava avamisest loobuma. Sarnast suundumust kinnitanud Võrumaa kutsehariduskeskuse juht usub, et mõõn jääb ajutiseks.

Valgamaa kutseõppekeskuses oli esmaspäevaks peetud kolmandik vestlusi ja teada, millised erialad on populaarsed. Näiteks tung õppida sotsiaalvaldkonna erialasid, nagu lapsehoidja, hooldustöötaja ja tegevusjuhendaja, on suur. «Augusti esimese poolega olid grupid juba täis,» rääkis direktor Margus Ojaots.

Piisavalt on ka neid, kes soovivad omandada kutsekeskhariduse autoremondilukksepa, koka või logistikuna. Seevastu puidu valdkonnas on olnud tagasilöök. «Tisleri erialale oli avaldusi nii vähe, et otsustasime seda mitte avada,» tõdes Ojaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles