Otepää valmistub noorte ja juunioride suurvõistlusteks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Inspekteerimist juhtis Arne Eidam.
Inspekteerimist juhtis Arne Eidam. Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Eeloleval talvel, 23. veebruarist 2. märtsini võõrustab Otepää IBU laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid. Rahvusvaheline laskesuusatamise liit (IBU) kontrollis äsja Tehvandi spordikeskuse valmisolekut võistluste korraldamiseks.

Tegemist on teise korraga, kui laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrid selguvad Otepääl. Esimest korda peeti IBU noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused Tehvandi spordikeskuses 2018. aastal. Otepääl on varem korraldatud ka laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused 2010. ja 2015. aastal ning BMW IBU maailmakarikaetapp 2022. aastal.

IBU poolt käis Otepää võistluskeskust inspekteerimas IBU juunioride karikasarjavõistluste direktor Arne Eidam. «Kõik on talvisteks tiitlivõistlusteks väga hästi valmis. Koos suure kire ja kogenud korraldajatega on noorte sportlaste võistlusi läbi viia väga mugav,» ütles Eidam.

Inspekteerimise käigus vaadati üle spordikeskuse lasketiir, staadion ja rajad. Samuti arutati teleülekandega seotud küsimusi.

«Saan kinnitada, et koostöös Otepää korralduskomitee, Eesti laskesuusatamise föderatsiooni ja teleülekande tootja Eesti rahvusringhäälinguga saame liikuda viimaste ettevalmistuste juurde,» rääkis Eidam. Ta lisas, et ootab Otepää noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid väga.

Võistluste korraldajatele on IBU nõuanded suureks abiks. «Jätkame tööd, et võistlused saaksid läbi viidud kõrgel rahvusvahelisel tasemel ning sportlased, tiimid, partnerid ja pealtvaatajad saaksid parima laskesuusaelamuse osaliseks,» sõnas Otepää korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Kaheksal võistluspäeval on kavas segateatesõit, individuaaldistants, sprint, ühisstardist sõit ja teatesõit nii noorte kui juunioride vanuseklassile. «Lasketiirutribüünile tasub pilet soetada, sest kohtade arv on piiratud. Rajal saab võistlust nautida tasuta,» lausus Nigol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles