Peakokad võtsid ette maitserännaku

LEPM
Copy
Eesti Peakokkade Ühenduse liige Monika Peebo, kes peab Mulgimaal Viru Talu kodurestorani, osaleb ka ise ringreisil.
Eesti Peakokkade Ühenduse liige Monika Peebo, kes peab Mulgimaal Viru Talu kodurestorani, osaleb ka ise ringreisil. Foto: Mae Rae

Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed alustasid pühapäeval kahepäevast maitserännakut Mulgimaa toidupiirkonnas. Maitseterohke reis viib peakokad erinevate väiketootjate ja toitlustajate juurde.

Alates esimese toidupiirkonna väljakuulutamisest on saanud traditsiooniks, et peakokad just seda piirkonda külastavad. Eesti Peakokkade Ühenduse külastuse üks peaeesmärke on leida kohalikke väiketootjaid, kes pakuvad kvaliteetseid tooraineid või valmis tooteid.

Toidupiirkonna projektijuht Leana Liivson ja Raili Uibopuu Mulgimaa Arenduskojast panid kokku kahepäevase külastusgraafiku, mis viib ühest Mulgimaa otsast teise ning pakub tutvumisvõimalust väga erinevate maitsetega.

Ringreis algas pühapäeval Pajumäe talu külastusega, kus kokad maitsesid mahetooteid. Järgnes Karu Kombucha ning lõuna legendaarses retrohõngulises Nuia Restoranis. Lõunaks pakuti nagu Mulgimaal kombeks UNESCO maailmapärandi nimistusse pürgivat mulgiputru. Seejärel viis tee Morna ja Morna Õnne talusse ning Hea Mari OÜsse.

Suur seltskond kokkasid mahtus ööbima Kopra tallu, kus neid ootavad ettekanded ja degusteerimised väiketootjatelt - Süü Ää Mahenäksivabrik, Kalda Mesila, Karutsi Talu, Allikukivi veinimõis ning Taagepera jahiselts.

Ringreisi teine päev algab Metsakuru aiandist. Seejärel külastatakse Suislepa tuulikut, imelise lõuna pakub Marja Talu. Pärast lõunat ootab osalisi külla värskelt uue tootmishoone avanud Shroomwell. Päeva ja ringreisi lõpetavad Vilsi OÜ, burgervanger, Säga-Aaviku talu ning Kivilõpe Kalamaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles