Bassimees koondab maailma tippmuusikud Võrru

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Meistriklasse juhib ka basskitarrist Raul Vaigla.
Meistriklasse juhib ka basskitarrist Raul Vaigla. Foto: Sander Ilvest

Võru on võitnud USA bassimängija Stuart ​Hammi südame, mistõttu koguneb igal aastal Lõuna-Eestisse Eesti Bassioaasi muusikuid neljalt kontinendilt.

Kogu nädala toimub Võrus Hammi ja kaasmuusikute eestveetav meistrikursus, mille lahutamatud osad on jämmid, kontserdid ja meistriklassid. Lisaks professionaalsetele muusikutele on trummi-, kitarri- ja bassimeistriklassidesse oodatud ka päris algajad.

Tänavu jagavad Võrus huvilistele teadmisi teiste seas India bassitar Mohini Dey ning kitarristid Alex Skolnick (USA) ja Dan Patlansky (LAV). Meistriklasse juhivad lisaks neile trummarid Craig Blundell Suurbritanniast ja ​Andrus Lillepea, aga ka bassiguru Raul Vaigla.

Nädal lõpeb pühapäeval Võru Kandles suure galakontserdiga, kus koos maailmast kokkutulnud muusikutega astuvad üles meistrikursustel osalenud õpilased ning külalis­esinejana dirigent Valter Soosalu.

Teine Eesti Bassioaas on Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 programmis ja valmistub tänavuse sündmusega järgmiseks aastaks, et kolmandal kokkusaamisel üllatada veelgi uhkema programmi ja maailmanimedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles