Räpina tüdruk läheb noorte Eurovisoonile Eestit esindama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpinast päri Arhanna Sandra Arbma läheb Eestit esindama noorte Eurovisioonile.
Räpinast päri Arhanna Sandra Arbma läheb Eestit esindama noorte Eurovisioonile. Foto: Kairit Leibold / ERR

Eestit läheb noorte Eurovisoonile esindama Räpinast pärit Arhanna Sandra Arbma. Ühtlasi on see esimene kord, kui Eesti lauluvõistlusel osaleb.

Euroopa Ringhäälingute Liidu (European Broadcasting Union/EBU) korraldatav üle-euroopaline lauluvõistlus Junior Eurovision on mõeldud 9-14-aastastele noortele lauljatele ja on oma olemuselt sarnane Eurovisiooni lauluvõistlusele.

EBU teatel on tänavusele lauluvõistlusele end üles andnud 16 riiki. Eesti osaleb noorte lauluvõistlusel esmakordselt. Eesti Rahvusringhääling saadab Eestit võistlusele esindama ETV laulusaate «Tähtede lava 2022» võitja Arhanna Sandra Arbma (11).

Arhanna on pärit Räpina linnast ning alustas Räpina muusikakoolis õpetaja Margot Suure käe all õppimist juba 5-aastaselt. Tema suurepärane lauluhääl ja esinemisoskus võlub kuulajaid ning rohked konkursid ja esinemised on talle andnud tugeva lavanärvi. Lisaks laulmisele õpib Arhanna ka klaverimängu.

Noorte Eurovisioonil esitatav laul peab olema vähemalt 60% ulatuses emakeelne, 40% laulust võib olla muus keeles. Arhanna esituses kõlab uus eestikeelne laul, mille esmaesitlus toimub eelseisvatel kuudel.

Noorte Eurovisiooni lauluvõistlust korraldatakse 2003. aastast. Möödunud aastal toimus võistlus Armeenias Jerevanis ning selle võitis prantsuse noormees Lissandro lauluga «Oh Maman!». Tänavune lauluvõistlus leiab aset 26. novembril Prantsusmaal Nice’is, otseülekannet vahendavad ERR-i kanalid.

Arhanna duetti Nele-Liis Vaiksooga «Tähtede lava» finaalis saab kuulata «Lasteekraani» lehel.

Lähemalt saab Arhannaga tuttavaks täna «Ringvaade suvel» saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles