Piirivalvurid saatsid Georgi lindiga auto piirilt tagasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Venemaa kodanikul. 

29. augustil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautot, mille tahavaatepeegli küljes rippus Georgi lint.

Kuna agressiooni toetava sümboolika avalik eksponeerimine on Eestis keelatud, tegid piirivalvurid sõidukit juhtinud Moldova kodanikust mehele 160-eurose trahvi. Samuti avastati dokumentide kontrollimise käigus, et inimese juhiluba oli võltsitud ning ta tasus riigituludesse 300 eurot.

Kuna Moldova kodanikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, siis leidis inimene asendusjuhi ning suundus koos sõidukiga tagasi Venemaale.

29. augustil saabus Luhamaa piiripunkti Moldova numbrimärkidega sõiduauto Audi, mida juhtis Moldova kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et esitatud Moldova juhiluba on võltsitud. Inimene tasus riigituludesse 300 eurot.

Kuna Moldova kodanikul puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, siis koostati talle sisenemiskeeld. Inimene leidis asendusjuhi ning suundus koos sõidukiga tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles