Päästjad piketeerivad taas Toompeal

BNS
Copy
Eesti päästeala töötajate ametiühingute peausaldusisik Kalle Koop
Eesti päästeala töötajate ametiühingute peausaldusisik Kalle Koop Foto: Madis Veltman

Päästetöötajate ametiühing korraldab täna kell 7–10 Tallinnas Toompeal Stenbocki maja ees hoiatuspiketi. Sellel rõhutatakse, et valdkonnas planeeritav eelarvekärbe seab ohtu nii julgeoleku kui päästjate ja politseinike võimekuse Eesti inimesi aidata.

Päästjate, politseinike ja häirekeskuse töötajate ametiühingute peamised mured on siseturvalisuse asutuste eelarvete kärpimine ning palkade külmutamine.

«Planeeritav eelarvekärbe seab ohtu inimeste turvalisuse. Siseturvalisus ei ole see koht, kus praeguses julgeolekuolukorras kärpida. Plaani teostumisel kaob Eestis vähemalt kolm komandot ning siseturvalisuse töötajate palgad ei tõuse, see ei ole kohane,» sõnas Eesti päästeala töötajate ametiühingute (EPTAÜ) peausaldusisik Kalle Koop.

Ukrainas toimuv sõda on näidanud päästevaldkonna ja kogu siseturvalisuse kriitilist tähtsust. Riigikaitse ülesannete täitmiseks ja kriisivalmiduse tõhustamiseks vajab siseturvalisus püsirahastust, leiavad päästjad.

«Siseturvalisuse rahastuse probleemid tuleb lahendada viivitamata, et Eesti laiapindse riigikaitse strateegia ja peatselt valmiv elanikkonnakaitse plaan oleksid reaalsed tegevuskavad, mitte ei jääks sahtlidokumentideks. See on poliitikute vastutus ning tuletame seda piketiga valitsuse liikmetele meelde,» lisas Koop.

Sisekaitse ametiühingud, keda piketil esindab EPTAÜ, nõuavad, et siseturvalisuse asutuste eelarvekärpest loobutaks, jätkataks palkade tõstmist, miinimumpalgaks valdkonnas kehtestaks 1,2-kordne Eesti keskmine palk. Ühtlasi seisavad ametiühingud sisekaitse püsirahastuse eest. Ametiühingutele on oluline seegi, et neid kaasataks sotsiaalse dialoogi partneritena valdkonna probleemide lahendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles