Päästjad pärast rasket tormiööd: see oli korralik tööpäev (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

«Väljakutsete arv on suur, kuna torm on palju kahju teinud. Aga kedagi hätta ei jäeta ja abistame järk-järgult. Töö käib!» teatas Võru päästekomando eile keset tormikahjude likvideerimist.

Neil päevil marutanud suure tormi ajal oli Võru päästjatel üle 20 väljakutse. Ise avastatuid puid teedelt ning inimestele abi osutamist leidis komando teatel aset poole rohkem, kui häirekeskusele inimesed teavitada jõudsid ja märkasid.

«Lühikirjeldus, kuidas läbisid Võru päästjad 1,5 km lõiku, et jõuda kohta, millest inimene häirekeskust teavitas. 50 m autoga sõitmist ja teel paiknevad 3-4 puud, algab likvideerimine. Järgnes 100 meetrit puhast teed, kui ootasid meid teel 7-8 puud. Selliselt kulges päästjate töine vahetus tormiajal igal järgneval teelõigul,» andis Võru päästekomando teada.

Olukord oli tõsine, kuna varahommikul ei pääsenud inimesed õigeagselt tööle ja vajasid koduhoovidest välja pääsemiseks päästjate abi. See aga viibis seetõttu, et enne koduhoove tuli tegeleda kümnete puude eemaldamisega sõiduteelt.

«Kogu tegevus kestis kaheksa tundi, mille järgselt jätkas uus valvevahetus puude eemaldamist sõiduteedelt. Uuel vahetusel jagus ka täna tööd seoses tormikahjustuste likvideerimisega. Korralik tööpäev, ütlesid poisid hommikul vahetust üle andes,» teatas Võru päästekomando ühismeedias eile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles